ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στιούαρτ: Θετικά βλέπει την πρόταση Χριστοδουλίδη για εμπλοκή Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη βούληση του για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Είναι πάντα υπό την αιγίδα των ΗΕ που θα πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ο ρόλος της ΕΕ θα πρέπει να είναι ενισχυτικός, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ήταν μια προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει της επίσκεψης της κας ντι Κάρλο την επόμενη βδομάδα.

Η ίδια η επίσκεψη της κας ντι Κάρλο στέλνει το μήνυμα ότι ο ΟΗΕ θέτει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και το σπάσιμο του αδιεξόδου».

Πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη βούληση του για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στη συμφωνημένη βάση, σημειώνοντας ότι «ανέπτυξε στον κ. Στιούαρτ και την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, για να μπορέσει να σπάσει το αδιέξοδο.

Επανέλαβε την πρόταση του για μια κοινωνική συνάντηση, ένα δείπνο με τον κ. Τατάρ και τον κ. Στιούαρτ όταν επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και επίσης την ετοιμότητά του για μια κοινή συνάντηση του με την κα ντι Κάρλο και τον κ. Τατάρ την επόμενη βδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε στον κ. Στιούαρτ την πρόταση του για την ΕΕ και για τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, ο οποίος είδε θετικά την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας πάντα στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Ερωτηθείς ποια ήταν η ανταπόκριση του κ. Στιούαρτ στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ο ΟΗΕ τη βλέπει θετικά, θεωρεί την ΕΕ ως ένα εταίρο που πρέπει να είναι ενεργός στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Βλέπει θετικά, επίσης, και τον θετικό τόνο που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει θέσει στις δημόσιες δηλώσεις του και θεωρούν ότι καλλιεργεί το κατάλληλο κλίμα για να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς αν τα ΗΕ ζητούν διευκρινίσεις για το πώς εννοεί η πλευρά μας την παρουσία τους σε μια νέα φάση των συνομιλιών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ακριβώς για αυτά που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ευκαιρία να συζητήσει με την κα ντι Κάρλο την ερχόμενη βδομάδα. Προφανώς είναι πάντα υπό την αιγίδα των ΗΕ που θα πραγματοποιούνται και οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις και ο ρόλος της ΕΕ θα πρέπει να είναι ενισχυτικός». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση