ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη Γαλλίας στην αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ

Η χώρα επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη βάση μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

ΚΥΠΕ

Η Γαλλία χαιρετίζει τον διορισμό του Κόλιν Στιούαρτ στη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα και του Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).

Ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας στη Λευκωσία αναφέρει ότι η Γαλλία εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Στιούαρτ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «θα τον στηρίξει πλήρως στην εκτέλεση της αποστολής του».

Στην ανακοίνωση η Γαλλία «επαναλαμβάνει τη στήριξή της στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού και ενθαρρύνει τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών». Ελπίζει προς τον σκοπό αυτόν, σημειώνεται, ότι σύντομα θα διορισθεί Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα.

Τέλος, η Γαλλία επαναλαμβάνει «τη δέσμευσή της στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη βάση μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προσφέροντας στις δύο κοινότητες πλήρεις εγγυήσεις πολιτικής ισότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση