ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει όραμα Τατάρ και προτάσεις συνεργασίας ο Ερντογάν

Η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με ένα πλαίσιο που βασίζεται στις πραγματικότητες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

ΚΥΠΕ

Η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με ένα πλαίσιο που βασίζεται στις πραγματικότητες, ανέφερε σε μήνυμά του για την 48η επέτειο της εισβολής, ο Τούρκος Πρόεδρος, εκφράζοντας πλήρη στήριξη στο όραμα λύσης που ο Ερσίν Τατάρ παρουσίασε στη Γενεύη πέρυσι «για την επικύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του διεθνούς καθεστώτος των Τ/κ «και την επακόλουθη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο μήνυμά του, ο Τούρκος Πρόεδρος εκφράζει στήριξη «με την ίδια αντίληψη» και στις προτάσεις συνεργασίας που κατέθεσε ο κ. Τατάρ, η εφαρμογή των οποίων – πρόσθεσε - και η επίτευξη λύσης βασισμένης στην κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού «λαού» θα συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν θα μείνει θεατής στο να παραμείνουν οι Τ/κ όμηροι της μη λύσης για πάντα. «Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την κατανόηση της αταλάντευτης αλληλεγγύης με την τδβκ, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η αδικία και να διασφαλιστεί ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θα φτάσει στο μέλλον με ευημερία που του αξίζει» είπε. Ο αυξανόμενος περιφερειακός και παγκόσμιος ρόλος της Τουρκίας θα συνεχίσει αναμφίβολα να είναι η μεγαλύτερη διασφάλιση για το μέλλον του ψευδοκράτους, συνέχισε.

«Υπό το πρίσμα της κοινής ιστορικής μας εμπειρίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με ένα πλαίσιο βασισμένο στην πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση