ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΑΜ για ΣΕΥ, Φόρουμ Ασφάλειας και Άμυνας Schuman

Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας για να συμμετάσχει σε συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, και στο Φόρουμ Ασφάλειας και Άμυνας Schuman (Schuman Security and Defence Forum 2024).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Πάλμας θα  συμμετάσχει σε συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρεται, τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, περιλαμβάνουν τη μακροπρόθεσμη αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, την υποστήριξη της Ουκρανίας από την ΕΕ, την αμυντική ετοιμότητα της ΕΕ, και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο Υπουργός Άμυνας, θα συμμετάσχει επίσης στο «Schuman Security and Defence Forum 2024» που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι στο φόρουμ, εκτός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχει προσκληθεί μεγάλος αριθμός κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στόχος, προστίθεται, είναι η ανάδειξη της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους εταίρους για την επίτευξη και διατήρηση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και απειλές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ