ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει και στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

ΚΥΠΕ

Στο 4ο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, που πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα, θα συμμετέχει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει ακόμα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν αλλά και σε δείπνο που παραθέτει η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ.

Σε δηλώσεις του χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανάφερε ότι στο Φόρουμ για την Ειρήνη, θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη διατήρησης της διεθνούς συνεργασίας προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, η παγκόσμια διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των απειλών κατά των δημοσιογράφων, η ισότητα των φύλων και άλλα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως την Παρασκευή, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος Μακρόν και στην οποία η Κύπρος θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει για πρώτη φορά.

Είπε ότι στη Διάσκεψη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, αλλά και η πολιτική μετάβαση στη χώρα, ενόψει και των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Λιβύη τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τέλος, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει σε αρχηγούς κρατών η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ στο πλαίσιο της Συνόδου της 41ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση