ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Λουξεμβούργο για Συμβούλιο ΕΕ ο ΥΠΕΣ

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

ΚΥΠΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, «σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, την αυριανή σύνοδο του Συμβουλίου, και στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης, θα απασχολήσουν η εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, οι προκλήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της Ένωσης και η αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών της συνόρων, καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν».

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών «θα ενημερώσει για τις θέσεις της Κύπρου που, μεταξύ άλλων, διαλαμβάνουν την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων και εισηγήσεων, παράλληλα με τις συζητήσεις για το νέο Σύμφωνο, που ήδη υιοθετήθηκαν και υποστηρίζονται από τους MED5».

Σήμερα, ο κ. Νουρής θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, με στόχο την εξεύρεση πρακτικών τρόπων στήριξης των Αφγανών, αλλά και ανασκόπηση των όσων αποφασίστηκαν στο προηγούμενο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το βράδυ, θα παρακαθήσει, επίσης, σε δείπνο εργασίας με τους Υπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που βρίσκονται τόσο στην ημερήσια διάταξη του αυριανού Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όσο και του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση