ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Λουξεμβούργο ο Υπουργός Μεταφορών για το Συμβούλιο ΕΕ

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η ανάγκη αύξησης της διαθεσιμότητας των σιδηροδρομικών υποδομών και ο καλύτερος διασυνοριακός συντονισμός

ΚΥΠΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η ανάγκη αύξησης της διαθεσιμότητας των σιδηροδρομικών υποδομών και ο καλύτερος διασυνοριακός συντονισμός.

Στον τομέα της οδικής ασφάλειας, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για την πρόταση Οδηγίας σχετικά με την πρόληψη της ατιμωρησίας που παρατηρείται για τους σοβαρούς παραβάτες οδικής κυκλοφορίας, οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι ενός κράτους μέλους, καθώς και για τη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών για οδικά αδικήματα. Θα συζητηθεί επίσης και η πρόταση Οδηγίας για τις διατροπικές εμπορευματικές μεταφορές.

Εξάλλου, όπως σημειώνεται, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιανουάριο 2026, ο κ. Βαφεάδης θα έχει συνάντηση με τους ομολόγους του, Υπουργούς της Πολωνίας και της Δανίας για συζήτηση και συντονισμό του επερχόμενου Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (Ιανουάριος 2025-Ιούνιος 2026).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση