ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:10
 

Στο Σαρμ ελ Σέιχ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχτηκε η Υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, Γιασμίνα Φουάντ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έφτασε στις 10 το πρωί, στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, για να συμμετάσχει στην ιστορική πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινή Διάσκεψη Κορυφής των δύο Διεθνών Οργανισμών, καθώς σήμερα και αύριο, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 49 χώρες από τις δύο σημαντικές αυτές περιοχές του πλανήτη, όπου συγκεντρώνεται το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για μία σειρά από θέματα, όπως η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ τους, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και η ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχτηκε η Υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, Γιασμίνα Φουάντ.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος θα συμπροεδρεύσει της Διάσκεψης Κορυφής ΕΕ- Αραβικού Συνδέσμου από κοινού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις και διμερείς επαφές και με άλλους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο, αναδεικνύοντας το ρόλο της Κύπρου ως ενός ευρωπαϊκού πυλώνα σταθερότητας της περιοχής.

Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι μία πρωτοβουλία να αναλάβει η Κύπρος έναν συντονιστικό ρόλο των πολιτικών και δράσεων των κρατών της περιοχής για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συνοδεύουν στην Αίγυπτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X