ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ ο Ι. Νικολάου

Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα μέτρα καταπολέμησης των δικτύων διακίνησης ανθρώπων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι Υπουργοί αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συμφωνήσουν για το κείμενο της πρότασης Κανονισμού για την καλύτερη πρόσβαση των διωκτικών αρχών σε ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία που τηρούνται από παρόχους που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, η οποία εξελίσσει περαιτέρω την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης.

Μέσω της πρότασης αυτής θα δίδεται η δυνατότητα στις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές να λαμβάνουν ευκολότερα και ταχύτερα τα ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται, περιλαμβανομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή εγγράφων που βρίσκονται στο υπολογιστικό νέφος, για την αποτελεσματικότερη διερεύνηση και δίωξη ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου.
Περαιτέρω, οι Υπουργοί θα συμφωνήσουν επί του κειμένου του Κανονισμού για την αποτροπή της διάδοσης τρομοκρατικού υλικού μέσω Διαδικτύου, μιας πρότασης η οποία θα βοηθήσει στον αποτελεσματικό εντοπισμό και την απομάκρυνση περιεχομένου που υποκινεί στη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων.

Στόχος της πρότασης, είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας, ενώ, παράλληλα, κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπόκειται σε σαφείς κανόνες που θα προβλέπουν αυστηρές κυρώσεις, προκειμένου να αποφεύγεται η κατάχρηση των υπηρεσιών της για τη διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου.

Επίσης, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα μέτρα καταπολέμησης των δικτύων διακίνησης ανθρώπων και ειδικότερα, επί του σχεδίου δράσης της ΕΕ κατά της λαθραίας διακίνησης μεταναστών (2015-2020).

Στόχος της συζήτησης είναι η έγκριση μιας δέσμης επιχειρησιακών δράσεων που να ενισχύουν τη συνέργεια μεταξύ των διαθέσιμων επιχειρησιακών εργαλείων, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εξωτερικών δυνατοτήτων που διαθέτει η ΕΕ, όπως για παράδειγμα, των αντιπροσωπιών της ΕΕ και των αποστολών/επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες.

Ο κ. Νικολάου επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X