ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στον Γεν. Εισαγγελέα τα τρία πορίσματα της Επ. Δεοντολογίας

Τα τρία πορίσματα αφορούν τη Σκοποβολή, το Τζούντο και τους κόκκινους φακέλους

ΚΥΠΕ

Στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, παραδίδει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού τρία πορίσματα, ενώ προχωρεί με τον διορισμό δύο ερευνώντων λειτουργών για τις καταγγελίες σε βάρος των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, τα τρία πορίσματα αφορούν τη Σκοποβολή, το Τζούντο και τους κόκκινους φακέλους.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή υιοθέτησε κατά τη χθεσινή της συνεδρία το δεύτερο πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού για τη Σκοποβολή, ημερομηνίας 21/11/2023 και το παραδίδει σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα. Από το πόρισμα ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον δύο μελών του ΔΣ της ΣΚΟΚ και ενός τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, αναφέρεται.

Επίσης, η Επιτροπή υιοθέτησε στην ολότητά του το πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών ημερομηνίας 18/11/2023 για το Τζούντο και θα το παραδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα. Από το πόρισμα, όπως σημειώνει η Επιτροπή, ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον τεσσάρων ατόμων, τριών μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας του Τζούντο και ενός τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας.

Ακόμη, η Επιτροπή υιοθέτησε στην ολότητά του το πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών για τους κόκκινους φακέλους με ημερομηνία 21/11/23, και θα το παραδώσει και αυτό στον Γενικό Εισαγγελέα.

Από το πόρισμα, αναφέρει η Επιτροπή, ενδεχομένως να προκύπτει παραβίαση των προνοιών του Περί Χειραγώγησης Αθλητικών Νόμου αναφορικά με την υποχρέωση αναφοράς ή/και παραχώρησης πληροφοριών στην Επιτροπή. Όπως σημειώνει, μελετώντας την μαρτυρία που υπάρχει στο πόρισμα, ενδεχομένως να προκύπτει παραβίαση της υποχρέωσης της εχεμύθειας, θέμα το οποίο παραπέμπει στον Γενικό Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση