ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχεδιασμούς και πέραν της περίκλειστης ετοιμάζει ο Ερντογάν

Σε αναβρασμό η Λευκωσία μπροστά στα νέα τετελεσμένα που θα προκληθούν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Λευκωσία τις τελευταίες μέρες ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου και της πληροφόρησης για τους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενέργειες που ετοιμάζει:

  1. Πιλοτικό άνοιγμα περιοχής στην περίκλειση πόλη της Αμμοχώστου
  2. Εγκαίνια σε τζαμί της περιοχής
  3. Εγκαίνια αγωγού νερού (έχει ήδη γίνει και στο παρελθόν)
  4. Λειτουργία νοσοκομείου που είχε εξαγγελθεί στο παρελθόν ότι θα γίνει για να φιλοξενεί ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό

Η «Κ» είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή πως ετοιμάζεται πιλοτικό άνοιγμα μία περιοχής στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Μία περιοχή που καλύπτει το 3% περίπου της περίκλειστης πόλης και που συνορεύει με την εποικισμένη πόλη. Κύριος στόχος είναι να λειτουργήσει ως μοντέλο για το άνοιγμα όλης της περίκλειστης πόλης. Το άνοιγμα περιλαμβάνει, την επιδιόρθωση κτιρίων και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα μπορούν να στηρίξουν με συγκεκριμένο τρόπο την κατοίκηση της πόλης από πολίτες. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η Λευκωσία δεν αποκλείεται αυτό το πιλοτικό άνοιγμα να εξαγγελθεί κατά την άφιξη Ερντογάν στην πόλη. Στο ίδιο πλαίσιο, μεθοδεύεται απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να αλλάξει το καθεστώς από στρατιωτική ζώνη να μετατραπεί σε αστική ζώνη και να ξεκινήσουν έτσι να καλούν τους Ε/κ για αποζημιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 10% των προσφυγών στην επιτροπή αποζημιώσεων από Ε/κ προέρχεται από ιδιοκτήτες περιουσίας στην εν λόγω περιοχή. Η Άγκυρα αναμένεται να καλέσει τους Ε/κ είτε να επανεγκατασταθούν είτε να προσφύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων της Τουρκίας είτε να προχωρήσει σε μία πιο σύνθεση εξαγγελία.

Διαβάστε τo ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση