ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμφωνεί με ΠτΔ για Ακάμα ο Πετρίδης - «Διαχωρισμός για κομματικά ή άλλα συμφέροντα»

Σύμφωμα με τον κ. Πετρίδη, τα ίδια έγιναν και σε άλλες περιπτώσεις, για να καταλήξει στη μνημειώδη φράση του Μπίσμαρκ: «Δύο πράγματα δε θέλεις να ξέρεις πώς γίνονται. Τα λουκάνικα και οι νόμοι».

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σχόλιο υπέρ της σημερινής δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα, έκανε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» πιστώνει ορθότητα στις δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τον διαχωρισμό των κοινοτήτων του Ακάμα στον Δήμο Ακάμα με έδρα την Πέγεια και στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα δεν έχει καμία λογική. Είναι δε βέβαιο ότι έτσι όπως τα έκαναν τα κόμματα, κάποιοι δήμοι δεν θα είναι βιώσιμοι. Ο τελικός διαχωρισμός των δήμων δεν έγινε με κανένα ορθολογικό κριτήριο και καμία μελέτη. Έγινε καθαρά για να εξυπηρετήσει κομματικά ή άλλα συμφέροντα! Τίποτα δεν μπορεί ορθολογικά να δικαιολογήσει τον Δήμο Ακάμα αντί της συμπλεγματοποίησης όλων των κοινοτήτων του ως είχαμε προτείνει. Αντίθετα, θέτει σε κίνδυνο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».

Σύμφωμα με τον κ. Πετρίδη, «τα ίδια έγιναν και αλλού, κρίμα στους κόπους μας», για να καταλήξει στη μνημειώδη φράση του Γερμανού πολιτικού, Ότο φον Μπίσμαρκ «δύο πράγματα δε θέλεις να ξέρεις πώς γίνονται. Τα λουκάνικα και οι νόμοι».

Αυτούσια η ανακοίνωση του τέως υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη:

Απόλυτα ορθός ο Χριστοδουλίδης εδώ.

Δουλέψαμε νυχθημερόν με ειδικούς για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάναμε τεχνοοικονομικά μελέτες, διαβουλεύσεις. Τολμήσαμε να καταθέσουμε το ορθό.

Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία λογική. Είναι δε βέβαιο ότι έτσι όπως τα έκαναν τα κόμματα, κάποιοι δήμοι δε θα είναι βιώσιμοι.

Ο τελικός διαχωρισμός των δήμων δεν έγινε με κανένα ορθολογικά κριτήριο και καμία μελέτη. Έγινε καθαρά για να εξυπηρετήσει κομματικά ή άλλα συμφέροντα!

Τίποτα δεν μπορεί ορθολογικά να δικαιολογήσει τον Δήμο Ακάμα αντί της συμπλεγματοποίησης όλων των κοινοτήτων του ως είχαμε προτείνει. Αντίθετα, θέτει σε κίνδυνο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Τα ίδια έγιναν και αλλού.

Κρίμα οι κόποι μας

Όπως είπε και ο Bismarck, δύο πράγματα δε θέλεις να ξέρεις πώς γίνονται. Τα λουκάνικα και οι νόμοι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση