ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος για πρώτη φορά στη Διάσκεψη για τη Λιβύη - Τι θα συζητηθεί

Ανακοίνωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Κύπρος δια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί αργότερα σήμερα για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στο 4ο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, αλλά και σε δείπνο που παραθέτει η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ κ. Οντρέ Αζουλέ.

Όσον αφορά το Φόρουμ για την Ειρήνη, θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη διατήρησης της διεθνούς συνεργασίας προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, η παγκόσμια διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των απειλών κατά των δημοσιογράφων, η ισότητα των φύλων και άλλα.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος Μακρόν και στην οποία η Κύπρος θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει για πρώτη φορά.

Στη Διάσκεψη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, αλλά και η πολιτική μετάβαση στη χώρα, ενόψει και των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Λιβύη τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει σε αρχηγούς κρατών η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Οντρέ Αζουλέ στο πλαίσιο της Συνόδου της 41ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση