ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Νίκου Τορναρίτη την ηγεσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Στενή συνεργασία Δήμου με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα για μεταφορά τεχνογνωσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη, 13/2) με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Νίκο Καρτακούλη, τον CEO κ. Αντώνη Πολεμίτη, τον Πρύτανη κ. Φίλιππο Πουγιούττα και τους Αντιπρυτάνεις κ. Κωνσταντίνο Φελλά και κ. Παναγιώτη Αγγελίδη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τους οποίους συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε την πρόταση του για δημιουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου των Δημοτών για Δια Βίου Μάθηση, την οποία το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξέφρασε ετοιμότητα να υποστηρίξει θερμά.

Ο Ν. Τορναρίτης ανέπτυξε επίσης την πρόταση του για εγκατάσταση μιας Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην εντός των τειχών Λευκωσία. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την αντιμετωπίζει κατ’ αρχήν θετικά και αναμένει να εξετάσει το πλαίσιο κινήτρων που θα προσφερθούν.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του Ν. Τορναρίτη για συγκρότηση δημοτικής δομής με υπηρεσίες για αδέσποτα ζώα Το ζήτημα θα τεθεί για περαιτέρω επεξεργασία στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Ν. Τορναρίτης υποστήριξε τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού σώματος από ακαδημαϊκούς και εκπρόσωπους των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών για να καταθέτουν προτάσεις και εισηγήσεις στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά τη συνάντηση, ο Ν. Τορναρίτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση