ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Στέλλας Κυριακίδου με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σημαντικός ο στόχος που έθεσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, ως προς την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Την πρώτη χρονικά συνάντηση υπό τη νέα της ιδιότητα ως προτεινόμενη Επίτροπος της Κύπρου είχε η κα Στέλλα Κυριακίδου στην έδρα της Κομισιόν την Τρίτη (06/08) με τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η κα Κυριακίδου ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της νέας προέδρου, και όπως η ίδια αναφέρει, πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας της κας. Φον ντερ Λάιεν, η οποία επιθυμεί να συναντήσει σε πρώτη φάση τους προτεινόμενους επιτρόπους των κρατών μελών. Στη συνάντηση όπως αναφέρει στην «Κ» η κα Κυριακίδου «μου ζητήθηκε να αναπτύξω τις δικές μου θέσεις πάνω σε διάφορα θέματα, και την εμπειρία μου τόσο στην κοινοβουλευτική συνέλευση, για τα διάφορα θέματα που έχουμε αντιμετωπίσει».

Η κα Κυριακίδου ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της νέας προέδρου, και όπως η ίδια αναφέρει, πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων.

Όπως σημειώνει εξάλλου η κα Κυριακίδου «ήταν μια πραγματικά σημαντική συνάντηση, γιατί είχα την ευκαιρία τόσο να την γνωρίσω όσο και να μοιραστώ μαζί της το δικό μου όραμα για αυτή την νέα πρόκληση και την ευκαιρία που μου δίνεται». Αναφερόμενη στη νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, χαρακτήρισε τη Γερμανίδα Επίτροπο ως «άνθρωπο που έχει όραμα για την Ευρώπη, και πολύ συνειδητοποιημένη για τις πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε και οι Ευρωπαίοι πολίτες να νιώσουν ότι υπάρχουν πολιτικές που να τους φέρνουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Χαρακτήρισε επίσης ως πολύ σημαντικό τον στόχο που έθεσε η κα Φον ντερ Λάιεν, ως προς την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή της πως είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ερώτηση μας κατά πόσο συζητήθηκε και το θέμα των χαρτοφυλακίων, η κα Κυριακίδου απάντησε πως αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, και πως στη συγκεκριμένη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα που απασχολούν την μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X