ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Χατζηπαντέλα-Πλεύρη: Συνεχίζουν τη στενή συνεργασία

Οι δύο Υπουργοί Υγείας συναντήθηκαν στην Αθήνα

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Θάνο Πλεύρη, είχε ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο Υπουργοί Υγείας συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, με έμφαση στην επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Οι δύο Υπουργοί επανέλαβαν τη βούλησή τους να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης και ο κ. Χατζηπαντέλα εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών αναφορικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο στελέχωσης και λειτουργίας των νοσηλευτηρίων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας στον τομέα των φαρμάκων.

Ο κ. Χατζηπαντέλα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πλεύρη να επισκεφθεί την Κύπρο για την περαιτέρω συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα δύο Υπουργεία, την οποία ο Έλληνας ομόλογός του αποδέχθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση