ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο ο Πρόεδρος

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις αλλά και θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της Κοινοπολιτειας απασχόλησαν την συνάντηση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις αλλά και θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της Κοινοπολιτειας απασχόλησαν την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σκωτία.

Μετά από πρόσκληση του Βρετανού μονάρχη η συνάντηση έγινε στην ιδιωτική κατοικία του βασιλιά στη Σκωτία, γνωστή ως Μπίρκχολ, εντός του βασιλικού κτήματος του Μπαλμόραλ.

Παρούσες ήταν η βασιλική σύζυγος Καμίλα και η Πρώτη Κυρία της Κύπρου Άντρη Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη δεκαετή θητεία του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με τη σύναψη πολύ σημαντικών διμερών Συμφωνιών και Μνημονίων Συναντίληψης, όπως είναι, για παράδειγμα, το Μνημόνιο για τη Στρατηγική Συνεργασία και το Μνημόνιο για μη στρατιωτική ανάπτυξη της περιοχής των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο προς όφελος των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Στη συνάντηση του Προέδρου με τον Βασιλιά Κάρολο συζητήθηκαν επίσης θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της Κοινοπολιτείας, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της, με αναφορά επίσης στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάληψη δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο Κάρολος, ως κληρονόμος της Βασιλείας, γνωρίζει από το 1956 με τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ για την προσπάθεια και συμβολή της Βρετανίας εις την επανάκτηση της Νήσου από την Τουρκία. Ήδη οι νεόΤουρκοι κατέχουν το περίπου 37% τους εδάφους της με την επιτελικ΄λη συμβολή των Άγγλων. Γνωρίζει επίσης και για την άκρως βοηθητική δράση της παρανομίας του Γρίβα ως εοκα βητα και την μετέπειτα στέγασή της υπό τον ΔΗΣΥ.
Τώρα ποιος ενημέρωσε ποιόν επαφίεται στην κρίση του κάθε νουνεχούς.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση