ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένταση μεταξύ Σούπερμαν - Χαραλαμπίδου για την ευθανασία

Κόντρα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Του Έκτορα Γεωργίου

Του Έκτορα Γεωργίου

Κόντρα ανάμεσα στις δυο βουλεύτριες του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σημειώθηκε κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή την πρόταση νόμου για την ευθανασία.

Κατά την τοποθέτηση της, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν ανέφερε ότι ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα καταψηφίσουν την πρόταση νόμου, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνουν αρκετά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τέτοια νομοθεσία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να προωθήσουμε την ανακουφιστική φροντίδα, ενώ αναρωτήθηκε γιατί διεξάγεται τώρα η συζήτηση αφού το «ΓεΣΥ δεν είναι και στα καλύτερα του».

Απαντώντας στην κα. Σούπερμαν , η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, υπέδειξε στη Βουλευτή του ΔΗΣΥ ότι είναι εκτός θέματος αυτά που λέει, ενώ απάντησε και για την ανακουφιστική φροντίδα τονίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ ήταν δέκα χρόνια κυβέρνηση ωστόσο δεν έπραξε τίποτα για το ζήτημα.

Τέλος η βουλευτής του ΔΗΣΥ, απάντησε στην κα. Χαραλαμπίδου αναφέροντας ότι «εσείς είπατε ότι δεν θα επιτρέψετε η πρόταση να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει και του προεκλογικού για τις βουλευτικές και τώρα λέτε για την προηγούμενη Κυβέρνηση».

Στο Υπουργικό η ανακουφιστική φροντίδα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα. Αυτό αποκάλυψε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μαριλένα Αθανασίου κατά την διάρκεια της επιτροπής.

Όπως είπε έχει ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος του νομοσχεδίου και τις επόμενες μέρες θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου για ψήφιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Έκτορα Γεωργίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την Άγκυρα θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει μια συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικό, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ ...
ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ