ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύσκεψη Αρχηγών συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής

Θα συζητηθεί η κατανομή των προεδριών για τις 16 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

ΚΥΠΕ

Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων συγκάλεσε στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, προκειμένου να συσταθεί η Επιτροπή Επιλογής και να συζητηθεί η κατανομή των προεδριών για τις 16 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Αρμόδια να αποφασίσει για τις προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών είναι η Επιτροπή Επιλογής στην οποία συμμετέχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συνθέτουν κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή ο ΔΗΣΥ (3 Βουλευτές), το ΑΚΕΛ (3 Βουλευτές) και το ΔΗΚΟ (2 Βουλευτές) και προεδρεύει αυτής ex officio η Πρόεδρος της Βουλής.

Προεδρίες Επιτροπών δικαιούνται τα κόμματα που συνθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, όμως η πρακτική που ακολουθείτο τα τελευταία χρόνια ήταν να λαμβάνουν Προεδρία Επιτροπής και τα μικρότερα κόμματα. Με βάση αυτή την πρακτική τα τέσσερα μικρότερα κόμματα δήλωσαν ότι διεκδικούν από τουλάχιστον από μία προεδρία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Επίσης κατά τη Σύσκεψη Αρχηγών αναμένεται ότι θα αποφασιστεί η σύνθεση της επταμελούς Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας των μελών της Βουλής, της οποία επίσης θα προεδρεύει ex officio η Πρόεδρος της Βουλής.

Αν τα κόμματα είναι έτοιμα, δεν αποκλείεται κατά τη Σύσκεψη να ληφθούν αποφάσεις για τους γραμματείς και τον ή τους κοσμήτορες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση