ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:38
 

T/κ ηγεσία: Ο Αναστασιάδης επιχειρεί να κερδίσει χρόνο στις συνομιλίες

«Εφόσον δεν υπάρχει κοινό όραμα, δεν υπάρχει νόημα για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες» δήλωσε από τα κατεχόμενα ο Προέδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με αφορμή τις επαφές του νέου Προέδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σέντοπ στα κατεχομένα, Τουρκία και τουρκοκυπριακή ηγεσία εξαπέλυσαν μετωπική επίθεση κατά της ηγεσίας του Νίκου Αναστασιάδη. Σύμφωνα με την Άγκυρα και την τ/κ ηγεσία, η ε/κ ηγεσία στοχεύει στη διαιώνιση του κατεστημένου στο Κυπριακό. Την παρούσα περίοδο, η ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη για να μοιραστεί την εξουσία με την τ/κ κοινότητα.

Άγκυρα: Δεν υπάρχει λόγος για συνομιλίες

Ο κ. Σέντοπ στα πλαίσια των επαφών του επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό και ισχυρίστηκε ότι για το αδιέξοδο ευθύνεται αποκλειστικά η ε/κ πλευρά. Στη συνάντηση του με τον Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία της ε/κ πλευράς, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ένας νέος συνεταιρισμός στην Κύπρο, ο οποίος θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα. «Εφόσον δεν υπάρχει ένα κοινό όραμα των δυο πλευρών, τότε πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει νόημα για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες», δήλωσε ο κ. Σέντοπ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη ανάγκη για διαφορετικά μοντέλα και διαφορετικές ιδέες στο Κυπριακό.

Οι γνωστές θέσεις του Ακιντζί

Από την πλευρά του ο κ. Ακιντζί απαντώντας στον Τούρκο αξιωματούχο επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του και επανήλθε στο ζήτημα της πολιτικής ισότητας. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δικαιώματα των Τ/κ που αφαιρέθηκαν από την τ/κ κοινότητα το 1963 και στον αγώνα τους για την εκ νέου εξασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συνεταιρισμό που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα δυο ιδρυτικών κρατών. Επίσης, πραγματοποίησε αναφορά στις παραμέτρους του ΟΗΕ.

«Η ε/κ πλευρά παίζει ένα παιχνίδι»

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του κ. Σέντοπ σε νέες ιδέες και φόρμουλες, ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε τα εξής: «Δεν πρέπει να πράξουμε το εξής λάθος. Το αναφέρω επειδή το επισημάνατε. Δεν υπάρχει ανάγκη για να επαναφέρουμε στο προσκήνιο παλαιές, ξεπερασμένες ιδέες, παρουσιάζοντας αυτές ως νέες ιδέες. Με αυτές δεν πρόκειται να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Αυτές οι πρακτικές έχουν δοκιμαστεί. Αυτές θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδα και στο καθεστώς του κατηγορούμενου. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να πραγματοποιήσουμε με μεγάλη προσοχή το κάθε βήμα. Κάποτε ενδέχεται να ειπωθούν κάποια πράγματα που μας ικανοποιούν, ωστόσο καθώς εστιάζουμε στο περιεχόμενο, στο προσκήνιο ενδέχεται να έρθουν άλλα πράγματα. Η ε/κ πλευρά παίζει ένα παιχνίδι. Στοχεύει στην συνέχιση του κατεστημένου. Εγώ επεσήμανα αυτόν τον κίνδυνο. Και από τώρα και στο εξής αυτό θα είναι το καθήκον μου».

Έρχιουρμαν: Ο Αναστασιάδης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας

Ο δε, «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν στη συνάντηση του με τον κ. Σέντοπ, δήλωσε ότι η στάση του E/κ ηγέτη δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη λύση του Κυπριακού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και για αυτόν τον λόγο φέρνει στο προσκήνιο συνεχώς διαφορετικές ιδέες.

ΣΧΟΛΙΑ

Τώρα πήρατε χαμπάρι τι εστί .......Σπίθας Αναστασιάδης? Δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε? Ο Αναστασιάδης αγαπητοί μας συμπατριώτες Τ/Κ μας δουλεύει όλους κανονικά γιά χρόνια με το Κυπριακό. Εσάς ότι τάχα θα τα μοιραστεί όλα μαζί σας στην μετα-λύση εποχή ώς ισότιμοι συμπολίτες μας στην νέα ΚΔ και στην ΕΕ, εμάς ότι τάχα είναι ο Πρόεδρος της Λύσης και πρέπει να τον εμπιστευθούμε, τους ξένους ότι θα το "λύσει" κι "έτσι γυρίζει της μοίρας τ`αδράχτι κι ο καημός δεν λέγεται, κι από ...ένα Σπίθα κρυμμένον στη στάχτη τ`όνειρο μας καίγεται!!!! Πρόεδρος είναι αλλά σίγουρα ΟΧΙ της Λύσης. Είναι ο αδιαμφισβήτητος Πρόεδρος της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ελέω Φυσικού Αερίου!!!

Θεοχάρης Θεοχάρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X