ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολλή προσοχή

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει και η ίδια η κυβέρνηση να εκτιμά την προσφορά των επαγγελματιών υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολλή προσοχή από την πλευρά του κράτους δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος περιοδεύει σήμερα στην επαρχία Πάφου.

Ξεκίνησε την περιοδεία του από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σημειώνοντας πως η επίσκεψη του αποτελεί υποχρέωση του.

Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο κ. Κυπριανού που συνοδεύονταν από τον βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Φακοντή και άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ, ανέφερε πως το κρατικό νοσηλευτήριο της πόλης αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία τα οποία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid- 19.

Δέχτηκε, είπε, σοβαρά πλήγματα, γιατί οι επαγγελματίες υγείας υπερέβαλαν εαυτόν και εξέφρασε με την παρουσία του σήμερα στο Νοσοκομείο Πάφου τις ευχαριστίες τους, τόσο στο ιατρικό, στο παραϊατρικό όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Είχαν, συνέχισε, “υπερβάλει εαυτόν όλο εκείνο το διάστημα που χρειαζόταν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία”, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ συνεχίζει να εκτιμά τη μεγάλη προσφορά την οποία είχαν.

Εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει και η ίδια η κυβέρνηση να εκτιμά την προσφορά τους γιατί, όπως είπε, αξίζει να δούμε τα δημόσια νοσηλευτήρια με περισσότερο ενδιαφέρον και με διάθεση να τα στηρίξουμε για μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Ενδεικτικά ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου αλλά και των υπόλοιπων πόλεων, σημειώνοντας πως χρειάζεται πολύ περισσότερη στήριξη.

Εδώ, είπε, χρειάζεται να δημιουργηθούν μονάδες για τους νεφροπαθείς, μονάδες εντατικής θεραπείας, κατάλληλη στελέχωση , και με το απαραίτητο εξοπλιστικό υλικό το οποίο χρειάζεται για να λειτουργεί το νοσοκομείο.

Επιπρόσθετα ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή από τον ΟΚΥπΥ έτσι ώστε να τους παρασχεθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό των ασθενών που ακόμα εξακολουθούν να περιποιούνται.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρίστος Νικολάου ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ που ξεκίνησε την περιοδεία του από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σημειώνοντας πως υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία το Νοσοκομείο Πάφου είχε πληγεί και πήρε κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει στην πλήρη λειτουργία του.

Αυτή την στιγμή, συνέχισε ο κ. Νικολάου, το νοσοκομείο πραγματικά έχει επαναλειτουργήσει με τον τρόπο που είναι γνωστός, δηλαδή με τα εξωτερικά ιατρεία , το επισκεπτήριο έχει επιτραπεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με ελεγχόμενη πρόσβαση, τα χειρουργεία έχουν πάει πίσω στον κανονικό τους ρυθμό, και εφαρμόζεται το διάταγμα που μιλά για το 80% πληρότητας για να είναι, όπως είπε, πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ευχαρίστησε τέλος όλο το προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης για την δουλειά που έχει επιτελέσει.

«Τα συντεταγμένα όργανα να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με αμεροληψία»

Το ΑΚΕΛ ζητά γενικότερα από όλους τους θεσμούς αλλά και τα συντεταγμένα όργανα να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με αμεροληψία , αντικειμενικότητα, αποφασιστικότητα, και αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως σε ότι αφορά τους διορισμούς στη Νομική Υπηρεσία το ΑΚΕΛ αποδίδει τεράστια σημασία στον συγκεκριμένο θεσμό γιατί, όπως είπε, αυτός μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναστύλωση των υπολοίπων θεσμών στην κυπριακή κοινωνία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην κυπριακή κοινωνία, όπως ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως γνωρίζει και τα δύο πρόσωπα που έχουν διορισθεί στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα , τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να συνεργαστεί μαζί τους για την επιτυχία των στόχων τους στο δύσκολο πόστο που αναλαμβάνουν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Ακολούθως ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για το σημαντικό έργο, όπως σημείωσε, το οποίο έχει προσφέρει όλο αυτό το διάστημα που υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελέας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που είχαν αναλάβει ως ΑΚΕΛ και σε ότι αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα και σε ότι αφορά τον Γενικό Ελεγκτή ώστε να καθοριστούν θητείες.

Θεωρούμε, είπε, ότι ιδιαίτερα σε τέτοια πόστα τόσο πολύ σημαντικά που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της διαφθοράς, της παρανομίας, και λοιπά, η μακρόβια παραμονή κάποιου προκαλεί κινδύνους και ενδεχομένως να γίνει μέρους ενός κατεστημένου.

Ο κ.Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Σάββας Αγγελίδης δυνητικά μπορεί να μείνει εκεί 22 χρόνια στη θέση στην οποία διορίστηκε, παρόλο που δεν έχει τίποτα το αρνητικό να πει για τον συγκεκριμένο , όπως ξεκαθάρισε.

Εκτίμησε πως πρέπει να υπάρχει όριο παραμονής ακόμη και του πιο έντιμου ανθρώπου του πλανήτη σε τέτοιου είδους αξιώματα.

Σ’ ότι αφορά την νέα ηγεσία της Αστυνομίας, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία που φαινόταν χρόνια ποιοι προορίζονταν για να αναλάβουν αυτά τα αξιώματα.

Τους συνεχάρη, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνεργαστεί μαζί τους.

Εμείς, είπε, αυτό το οποίο ζητούμε γενικότερα από όλους τους θεσμούς αλλά και τα συντεταγμένα όργανα είναι να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με αμεροληψία, αντικειμενικότητα, αποφασιστικότητα, και αποτελεσματικότητα.

Επεσήμανε πως χρειάζεται να στείλουν θετικά μηνύματα στην κοινωνία ότι επιτέλους κάτι αλλάζει προς το καλύτερο σ’ αυτόν τον τόπο.

Νομίζω ότι οι ηγεσίες της Νομικής Υπηρεσία και της Αστυνομίας μπορούν να συμβάλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, είπε.

Ερωτηθείς για τον μίνι ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ακόμη δεν έχουν δει οτιδήποτε και πως αποτελεί δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προβεί στους διορισμούς των Υπουργών.

Πότε θα τους διορίσει συμπλήρωσε, δεν γνωρίζουμε, ποιούς θα διορίσει δεν γνωρίζουμε. Κατέληξε λέγοντας πως θα αναμένουν ποίοι θα είναι οι νέοι Υπουργοί και κατόπιν θα προβούν σε σχετικό σχόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση