ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα είπαν Χριστοδουλίδης-Μισέλ για ενεργότερη εμπλοκή Ε.Ε. στο Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μισέλ και για την πρόσφατη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Μισέλ συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή του και εξέφρασε την επιθυμία του για στενή και παραγωγική συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μισέλ για τις ευχές και προέβη σε ενημέρωση για τις προτεραιότητές του με βάση το πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Προέβη, επίσης, σε προκαταρκτική ενημέρωση για την πρόθεσή του να επιδιώξει ενεργότερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο στις προσπάθειες για σπάσιμο του αδιεξόδου όσο και για επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, θέμα που θα συζητήσει σε λεπτομέρεια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις Προέδρους των άλλων θεσμικών οργάνων καθώς και με ομολόγους του μέσα στο πλαίσιο της προσεχούς επίσκεψης του στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μισέλ και για την πρόσφατη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, όπως και για την επικείμενη επίσκεψη υψηλόβαθμης αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία του για ταχεία υλοποίηση της πρόνοιας των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φεβρουαρίου περί εκπόνησης σχεδίου δράσης για τη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνεργασία με τα επηρεαζόμενα κράτη-μέλη.

Επιπρόσθετα, οι δύο Ηγέτες είχαν την ευκαιρία να προβούν σε επισκόπηση της ημερήσιας διάταξης του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 23 και 24 Μαρτίου, το οποίο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, το Ουκρανικό, η ενέργεια και – υπό τα «διάφορα» - η μετανάστευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ