ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΤΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις κοινότητες μέχρι την 1η Ιουλίου

Υπάρχει στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Αντρέας Κιτρομηλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις κοινότητες είναι να μπορέσουμε να έχουμε έτοιμα τα συμπλέγματα υπηρεσιών, ούτως ώστε να αρχίσουμε με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Αντρέας Κιτρομηλίδης.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Κιτρομηλίδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών και ότι η Ένωση αναμένει τώρα από το Υπουργικό Συμβούλιο και την Βουλή να δώσουν το «πράσινο φως» στα όσα συμφωνήθηκαν.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν συμπλέγματα που είναι πιο αδύναμα από κάποια άλλα, ο κ. Κιτρομηλίδης απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν συμπλέγματα με πληθυσμό κάτω των 10,000 κατοίκων και συμπλέγματα με πληθυσμό μέχρι και 18,000 κατοίκους. «Θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για λιγότερα συμπλέγματα όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της Τοπικής Αυτοδιοιήκησης», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής προσφορών για την εφαρμογή ενός ενιαίου λογισμικού προγράμματος σε κάθε σύμπλεγμα ξεχωριστά. «Μπορεί να μην είναι έτοιμο σε όλα τα συμπλέγματα μέχρι την 1η Ιουλίου, αλλά θα είναι διαθέσιμο αμέσως μετά», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση