ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα σενάρια και οι εξαγγελίες ενόψει προεδρικών

Τα όσα δήλωσαν στελέχη των κομμάτων στο ΣΠΟΡ FM 95

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Λίγο πριν την λήξη του χρονικού περιθωρίου που δόθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης για πιθανή συνεργασία ενόψει προεδρικών εκλογών δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο για ανακοίνωση κοινού υποψηφίου. Μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ αναλύουν τις επιλογές της επόμενης μέρας την ώρα που το κυβερνών κόμμα εξαγγέλλει σειρά προτάσεων της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου

ΔΗΚΟ

Το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ που συνεδριάζει αύριο πιθανόν να δώσει και την απάντηση, αν ναυάγησε οριστικά η προσπάθεια συνεργασίας με τον ΑΚΕΛ για στήριξη κοινού υποψηφίου στις προεδρικές του 2023.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην ενημερωτική εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο γ.γ του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης ανέφερε ότι εντός του κόμματος είναι καθολική η υποστήριξη για υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα επικοινωνία πριν από την συνεδρία του εκτελεστικού μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Στέφανου Στεφάνου ξεκαθαρίζοντας ότι και τα δύο κόμματα έχουν θέσει χρονοδιαγράμματα ώστε να αποφασίσουν αν θα καταλήξουν σε τυχόν συνεργασία.

Πρόσθεσε ότι την δεδομένη στιγμή δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο άλλων συνεργασιών διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει προσήλωση στις συνεργασίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΑΚΕΛ

Πρώτη προτεραιότητα του ΑΚΕΛ ενόψει προεδρικών εκλογών είναι η συνεργασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεύτερη είναι το σενάριο στήριξης υποψηφιότητας ευρύτερης αποδοχής και τρίτο μιας υποψηφιότητας που να προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς χωρίς να αποκλείεται και το όνομα του γ.γ. του κόμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαίδης ανέφερε ότι το κόμμα βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του ΔΗ.ΚΟ. εξηγώντας ότι ένα πράγμα είναι να υπάρχει η βούληση για συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλο αυτό να γίνεται πράξη.

Ο κ. Λουκαίδης ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια προσπάθεια θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν υπήρχε συναίνεση και στο πρόσωπο και στις προγραμματικές συγκλήσεις ώστε να μην χρειαστεί η μία πλευρά να πάει να συναντήσει την άλλη κάτι που θα σήμαινε και αυτοαναίρεση θέσεων του ενός κόμματος. Εξήγησε ότι τα κόμματα που θα συνεργαστούν είναι αναγκαίο να διανύσουν κάποια απόσταση για να συναντηθούν για αυτό και δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή υποψηφιότητα από την ηγετική πυραμίδα.

Ανέφερε παράλληλα ότι σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας για κοινό υποψήφιο διανοίγεται η προοπτική συνεργασιών δεύτερου γύρου.

ΔΗΣΥ

Συγκεκριμένο πρόγραμμα και όραμα έχει ο ΔΗΣΥ ενόψει προεδρικών εκλογών με τον υποψήφιο του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ήδη εντός της βδομάδας θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για ψηφιακή επανάσταση με υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει κάθε πολίτης στο κινητό του σε μία προσπάθεια μείωσης της διαφθοράς.

Μιλώντας στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς και πολίτες που να σκέφτονται το συμφέρον των πολλών και ένα τέτοιος είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε σχέση με δημοσκοπήσεις που δείχνουν μικρότερη συσπείρωση στο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα πεισμώνουν ακόμη περισσότερο το κόμμα εξηγώντας ότι είναι η παράταξη που συνήθως διαψεύδει τις δημοσκοπήσεις.

Τόνισε επίσης πως θέλει και να τις δικαιώσει μιας και στη παράσταση νίκης ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει το προβάδισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση