ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Ακλόνητο κάστρο του τουρκικού κόσμου το ψευδοκράτος

«Η τδβκ είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό νησί»

ΚΥΠΕ

Ως «απτόητο και ακλόνητο τουρκικό κάστρο στην Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτήρισε ο Ερσίν Τατάρ το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι γίνονται «μεγάλες αδικίες» ενάντια στον «λαό της τδβκ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της τουρκικής πόλης Ισπάρτα χθες, ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος είναι το κλειδί της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι Τουρκοκύπριοι είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθους και κανείς δεν μπορεί να τους αποσπάσει, να τους χωρίσει από αυτό.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι στην Ισπάρτα πραγματοποίησε επισκέψεις στον τομέα των τριαντάφυλλων που αποτελεί σημαντική οικονομική αξία της περιοχής, σημειώνοντας ότι η πόλη είναι γνωστή λόγω του πρώην Προέδρου της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

«Η τδβκ είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό νησί. Να μη θεωρείται ως ένα μικρό κομμάτι γης η τδβκ. Έχουμε ζώνες θαλάσσιας ευθύνης, έχουμε υφαλοκρηπίδα, έχουμε χωρικά ύδατα. Έχουμε δικαιώματα αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Όταν συνενώσουμε και τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προκύπτει ένας εντελώς διαφορετικός εθνικός χάρτης», ισχυρίστηκε.

Είπε ότι φέτος θα γιορτάσουν την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Έρντογαν και ολόκληρη την Τουρκία που ανακοίνωσαν από τώρα τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός, λέγοντας «ελάτε να πάμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτό τον ενθουσιασμό στην Κύπρο».

Φεϊζίογλου

Στο μεταξύ, o «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου είπε ότι «η ειρήνη ήρθε πριν από 50 χρόνια στο νησί της Κύπρου και το κυπριακό πρόβλημα τέλειωσε πριν από 50 χρόνια».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη ναυτική φάση της “άσκησης έρευνας και διάσωσης Μάρτυρας Ανθυπολοχαγός Τζανέρ Γκιόνελι-2024» ανέφερε ότι αυτή αναπτύσσεται και κάθε χρόνο έρχονται και διεθνείς παρατηρητές «που βλέπουν και εκτιμούν πόσο ανεπτυγμένη είναι η κοινή ικανότητα της Τουρκίας και της τδβκ».

Δήλωσε αναφερόμενος στην μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής ότι φέτος θα εορταστεί η 50ή επέτειος της «ειρηνευτικής επιχείρησης» της 20ής Ιουλίου 1974 και ο Τούρκος Πρόεδρος αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στους εορτασμούς και εργάζονται σοβαρά για τις τελετές.

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα σταλούν στην Τουρκία επιστολές που έγραψαν μαθητές στα κατεχόμενα προς τους βετεράνους της εισβολής, ανακοίνωσε ο κ. Φεϊζίογλου εξηγώντας ότι οι επιστολές γράφτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές. «Αυτά τα γράμματα ήρθαν σε μένα χθες. Θα τα στείλουμε στην Τουρκία, οι βετεράνοι μας θα τα παραλάβουν από το ταχυδρομείο. Η 50ή επέτειος δημιουργεί ένα παράθυρο ευκαιρίας για όλους μας, όπου αυτά τα εθνικά συναισθήματα, η πραγματική ιστορία θυμούνται και διατηρούνται ξανά ζωντανά, και όπου αυτά τα συναισθήματα αναζωπυρώνονται από την καρδιά».

Χαρακτήρισε επίσης σημαντικές και τις δηλώσεις Ερντογάν για επίδειξη ισχυρής ενότητας με τον Πρόεδρο του CHP, Οζγκούρ Οζέλ και άλλα κόμματα κατά τους εορτασμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση