ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «να ξυπνήσει από το όνειρο»

Ισχυρίστηκε ότι «η επιθετική και αδιάλλακτη πλευρά στην περιοχή είναι η ε/κ πλευρά»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρτ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «να ξυπνήσει από το όνειρο του σφετερισμού των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τ/κ αξιοποιώντας την ΕΕ και να συνεργαστεί με την τ/κ πλευρά, που είναι λογική», κατά την έκφρασή του.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση προς απάντηση της συνέντευξης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Open TV, ο κ. Τατάρ κάλεσε επίσης την ΕΕ να ακούσει τη δίκαιη φωνή του «τ/κ λαού» να σταματήσει τον σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τ/κ από την ε/κ πλευρά, όπως υποστήριξε. Κατά τους ισχυρισμούς του κ. Τατάρ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπορεί να αξιολογήσει σωστά τις εξελίξεις και δεν ξυπνά από το όνειρό του να σφετερίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/κ στην Ανατολική Μεσόγειο και να έρθει κοντά στο λογικό που είναι η συνεργασία με τον «τ/κ λαό».

Υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά ξεσήκωσε τη Γαλλία εναντίον της Τουρκίας, ο "πρωθυπουργός" ισχυρίστηκε ότι «η επιθετική και αδιάλλακτη πλευρά στην περιοχή είναι η ε/κ πλευρά». Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ακόμη ότι η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα έχουν συνάψει συμμαχία κατά της Τουρκίας και την τ/κ πλευρά, προσθέτοντας ότι η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Γαλλία και η ΕΕ δεν μπορούν να σταματήσουν την Τουρκία από το να προστατεύει τα δικαιώματά μας, ισχυρίστηκε.

Κατά τον κ. Τατάρ, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις "πραγματικότητες" στο νησί και ότι «υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη, δύο κοινότητες με ίσα κυρίαρχα δικαιώματα». Επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς, ο κ. Τατάρ υποστήριξε πως το ψευδοκράτος «είναι το ίδιο νόμιμο όσο η ε/κ διοίκηση. Έχουμε δικαιώματα σε όλους τους φυσικούς πόρους της περιοχής», προσθέτοντας πως η ΕΕ έφερε κορύφωσε την αδιαλλαξία αποδεχόμενη την ε/κ πλευρά ως πλήρες μέλος χωρίς λύση και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ενόσω η ε/κ πλευρά παραμένει καλομαθημένη, οι Ε/κ ηγέτες δεν θα προσεγγίσουν μια συμφωνία στην Κύπρο και το πρόβλημα θα απασχολεί την ΕΕ».

Ωστόσο, κατέληξε, η ΕΕ θα πρέπει να κάνει την ε/κ πλευρά να δει την πραγματικότητα και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι η συνεργασία με ρεαλιστική ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο «είναι μόνο πιθανή με την αποδοχή των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τ/κ».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση