ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Όχι σε μια ενδεχόμενη συμφωνία στη βάση ομοσπονδίας

Αν νομίζουν ότι θα μας καταστρέψουν με τα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς τα έχουμε ξεπεράσει αυτά εδώ και καιρό, ανέφερε ο Τ/κ Πρόεδρος

ΚΥΠΕ

Λέει «όχι» σε μια ενδεχόμενη συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ , σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «1η συνάντηση πόλεων και πολιτισμών, Ζώντας τη βόρεια Κύπρο στην Κωνσταντινούπολη», που διοργανώθηκε από το «γραφείο της πρωθυπουργίας», στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα του παράνομου «Μπαϊράκ» αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ πρόσθεσε πως «καταβάλλουν προσπάθειες για να εξηγήσουν στον κόσμο τι σημαίνει κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τη συνεργασία δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο».

«Για άλλη μια φορά, λέμε ''όχι΄'' στις ίντριγκες που θα μπορούσαν να μας θέσουν σε κίνδυνο με μια συμφωνία σε ομοσπονδιακή βάση. Διότι η υποδομή της συμφωνίας που θα μας μπαλώσουν με μία κυριαρχία και ένα κράτος, είναι να εξαλείψουν την ''ξεπερασμένη'' κατ’ αυτούς, εγγυητική συμφωνία της Τουρκικής Δημοκρατίας, με μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. Αν νομίζουν ότι θα μας καταστρέψουν με τα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς τα έχουμε ξεπεράσει αυτά εδώ και καιρό.... Έχουμε πλέον μια νέα πολιτική και αυτή είναι μια εθνική πολιτική».

Δεν θα εγκαταλείψουμε το δικό μας κράτος και να πάμε να γίνουμε μπάλωμα άλλων, επανέλαβε λέγοντας ότι θα συνεχίσουν αυτή την πολιτική μέχρι τέλους. «Αυτή η εθνική πολιτική, για την επιβίωση ενός ανεξάρτητου τουρκικού κράτους στην Κύπρο και για να το οδηγήσουμε στο μέλλον, διεξάγεται με την υποστήριξη της Τουρκίας».

Μίλησε για «μεγάλες ιδέες» για την Κύπρο που έχουν γίνει πραγματικότητα με τη στήριξη του Προέδρου της Τουρκίας, κι αναφέρθηκε στη μεταφορά νερού από την Τουρκία στην Κύπρο και στις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν στις υποδομές και τις επικοινωνίες. «Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μια άλλη εποχή με την εισαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο μέσω καλωδίου από την Τουρκία».

Εργάζονται, είπε, νυχθημερόν για την υλοποίηση των έργων στο πλαίσιο των οικονομικών πρωτοκόλλων με την Τουρκία και τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτά υλοποιούνται παρά την πανδημία, τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας και τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια χώρα αντάξια μας» είπε.

Εξάλλου, σε ομιλία του πανεπιστήμιο Τσουκούροβα στα Άδανα με θέμα «η σημασία της τδβκ στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων» o Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός είναι ένας ξεχωριστός λαός με τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον αγώνα του», και «δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη μη αναγνώριση της τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση