ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέλη Ιανουαρίου προγραμματίζεται κοινωνικό δείπνο Αναστασιάδη-Τατάρ

Την τελευταία τους συνάντηση εντός του 2022 θα έχει ο Μενέλαος Μενελάου και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη

ΚΥΠΕ

Περί τα τέλη Ιανουαρίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κοινωνικό δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ενώ την τελευταία τους συνάντηση εντός του 2022 αναμένεται να έχουν την ερχόμενη βδομάδα ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκούν Ελγκούν, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη είχαν συνάντηση και δείπνο με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ για να συζητήσουν, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, «τρέχοντα θέματα, να αναγνωρίσουν τη συνεργασία τους το 2022 και να συνεχίσουν αυτή τη σημαντική δουλειά το 2023».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Στιούαρτ αναχωρεί την ερχόμενη Πέμπτη από το νησί για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τον Ιανουάριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στην έδρα των ΗΕ σε σχέση με τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για την Αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών και την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Δεν έχουν προγραμματιστεί οποιεσδήποτε χωριστές συναντήσεις του κ. Στιούαρτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Τατάρ πριν από την αναχώρησή του από το νησί, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ. Υπενθυμίζεται πως οι τρεις άντρες είχαν συναντηθεί, στις 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο κοινωνικής εκδήλωσης των Ηνωμένων Εθνών στο Λήδρα Πάλας με την ευκαιρία του τέλους του έτους, και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους Αναστασιάδης και Τατάρ συνεννοήθηκαν να έχουν ένα δείπνο πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου Αναστασιάδη. Το δείπνο αυτό προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να δοθούν στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου. Ο κ. Στιούαρτ θα ενημερώσει στα μέσα Ιανουαρίου τις χώρες που συμβάλλουν με στρατεύματά τους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και στη συνέχεια τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες θα υιοθετηθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση