ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι απαντούν τα ΠΕΠ για τη λίστα Γενικού Ελεγκτή

Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από τη Βουλή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιδράσεις προκάλεσε στα ΠΕΠ η λίστα του Γενικού Ελεγκτή για Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) από πρώην συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από τη Βουλή.

Κ. Κυριακίδης: Δεν οφείλουμε οποιοδήποτε ποσό

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου σε γραπτή δήλωση της σημειώνει ότι «η αναφορά στο άτομο μου στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με χορηγήσεις πρώην Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα αφορά αποκλειστικά επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου το 2007- εγώ απολύτως καμία ανάμιξη ή συμμετοχή είχα με το θέμα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Β. Πάλμας: Ανυπόστατη η συμπερίληψη του ονόματός μου στην λίστα 22 ΠΕΠ

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας σε γραπτή δήλωση του, αναφερόμενος στην συμπερίληψη του ονόματός του στην λίστα των 22 ΠΕΠ του πρώην Συνεργατισμού αναφέρει ότι «ουδέποτε είχα, αλλά ούτε κι έχω οποιαδήποτε δανειακή υποχρέωση, ουδέποτε ήμουν, αλλά ούτε και είμαι εγγυητής σε Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο και κανένα συγγενικό μου πρόσωπο, είτε α΄ ή β΄ βαθμού είτε εξ αγχιστείας έχει Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διευκρινίσεις Κυρίτση και Σ. Χαραλάμπους για τη λίστα του Γ. Ελεγκτή

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με τη συμπερίληψη των ονομάτων τους στη λίστα του Γενικού Ελεγκτή με τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) που αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα η Βουλή, προχώρησαν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και η πρώην Υπουργός Εργασίας και βουλευτής Σωτηρούλλα Χαραλάμπους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σ. Σαμψών: Ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης

Ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Σωτήρης Σαμψών για τη συμπερίληψη του ονόματος του στη λίστα με τους 22 ΠΕΠ που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Π. Σταυριανός: Δεν έτυχα οποιασδήποτε προνομιακής μεταχείρισης

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο πρώην βουλευτής Πανίκκος Α. Σταυριανός σε σχέση με το θέμα της δημοσίευσης της απόφασης της Βουλής για την αναδιάρθρωση των δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, εκφράζοντας δυσαρέσκεια σε σχέση με την απόφαση να δημοσιεύσει η Βουλή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν, χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως ως όφειλε και χωρίς να τον καλέσει ενώ είχε το χρόνο και υποχρέωση να ζητήσει τις δικές του θέσεις στο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ι. Παναγιώτου: Δεν έτυχα οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης

Η Ιωάννα Παναγιώτου σε γραπτή δήλωση της σε σχέση με την αναφορά στο πρόσωπο της στην τελευταία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΠΕΠ 15) ως πρώην αρχηγός πολιτικού κόμματος, αναφέρει ότι «τα δάνεια δημιουργήθηκαν στα πλαίσια προσπάθειας μου για διατήρηση της μικρής οικογενειακής μου επιχείρησης η οποία λειτουργούσε από το 1988, και η οποία πλήγηκε ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση. Η επιχείρηση αυτή αποτελούσε τη μόνη πηγή εισοδήματος μου από το 1988 μέχρι το 2013».

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση