ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Σαμψών για λίστα 22 ΠΕΠ: Ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Σωτήρης Σαμψών για τη συμπερίληψη του ονόματος του στη λίστα με τους 22 ΠΕΠ που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή.

Αυτούσια η ανάρτηση

Επειδή πολλά μπορεί να ειπωθούν, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους τα εξής:

Μαζί με όλους τους άλλους «σταυρούς» που κληρονομήσαμε, σηκώσαμε και κουβαλούμε για χρόνια ως οικογένεια, ως γνωστόν δυστυχώς κληρονομήσαμε, σηκώσαμε και κουβαλούμε και τον οικονομικό «σταυρό» του Αείμνηστου πατέρας μας Νίκου Σαμψών. Έχουμε ωστόσο καταφέρει με τη βοήθεια του Θεού να εξοφλήσουμε αρκετές από τις οφειλές αυτές του παρελθόντος.
Όπως πάντοτε, θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σας.

Τόσο η αδελφή μου Μίνα Σαμψών και εγώ, όσο και η μητέρα μας, η Βέρα Σαμψών, μετά το θάνατο του Νίκου Σαμψών, όταν ως Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο που ήμουν τότε μου ζητήθηκε να αναλάβουμε τα τραπεζικά δάνεια του πατέρα μας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τελικά δεν τηρήθηκαν από εκείνους που μας το ζήτησαν, αναλάβαμε όλες τις υφιστάμενες τότε δανειακές υποχρεώσεις του και έκτοτε παλεύουμε όπως πολλοί συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουμε και να διευθετήσουμε αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις, εντός και εκτός δικαστηρίων.

Δεν μας έχει χαριστεί ούτε και ένα ευρώ από τα δάνεια αυτά που τονίζω ότι είναι πλήρως εξασφαλισμένα χωρίς όμως να γνωρίζουμε παρ’ όλες τις προσπάθειες μας να ενημερωθούμε μέχρι και αυτή τη στιγμή για τα αρχικά ποσά, στοιχεία, τόκους, καταχρηστικές ρήτρες και λοιπές τυχόν επιβαρύνσεις των δανείων που έλαβε τότε ο πατέρας μας. Αναλάβαμε με καλή πίστη, αυτά που οι τράπεζες μάς ανέφεραν ότι ήταν τότε τα οφειλόμενα.

Ως εκ τούτου σήμερα όπως πολύς άλλος κόσμος κινδυνεύουμε κι εμείς να χάσουμε το σπίτι μας στις τράπεζες.

Για τις οφειλές σε τραπεζικούς οργανισμούς, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση τους, διά της παραχώρησης προσωπικής μας ακίνητης περιουσίας.

Νιώθω όμως την ανάγκη δημόσια να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την 10χρονη κόρη μου, γιατί δέχτηκα να υποθηκεύσω το μέλλον της στις τράπεζες.

Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την 80χρονη μητέρα μου που λόγω της δικής μου ιδιότητας ως Πολιτικά Εκτεθειμένου Προσώπου τότε, η ίδια σήμερα κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, γιατί επέτρεψα να αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις που δεν της ανήκαν.

Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια μου γιατί έδωσα πίστη σε ανθρώπους που δεν ήταν ειλικρινείς στις προθέσεις τους και σήμερα ζητούν από μας υπέρογκα ποσά που αγωνιζόμαστε με την αδελφή μου και τη μητέρα μου να αποπληρώσουμε. Τονίζω ότι ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης. Αντίθετα, τιμώντας την υπογραφή του πατέρας μας, αναλάβαμε οικονομικά βάρη που δεν δημιουργήσαμε.

ΣΩΤΗΡΗΣ Ν. ΣΑΜΨΩΝ
Λευκωσία, 05.04.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΣΑΜΨΩΝ Επειδή πολλά μπορεί να ειπωθούν, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους τα εξής: Μαζί με όλους τους...

Δημοσιεύτηκε από Σωτήρης Ν. Σαμψών στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση