ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τιμητική βράβευση στον Νίκο Τορναρίτη για τη διαχρονική του προσφορά στον Ελληνισμό της διασποράς

Καταδικαστικό ψήφισμα για την Τουρκία από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Newsroom K

Άρχισαν χθες στην Αθήνα οι εργασίες της 12ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), στις οποίες συμμετέχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Αν. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκος Τορναρίτης.

Ο κ. Τορναρίτης, σε χαιρετισμό του, σημείωσε ότι, με την εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων, επαναβεβαιώνονται οι άρρηκτοι και αδελφικοί δεσμοί της Κύπρου με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικότερα με τους εκλελεγμένους εκπροσώπους τους. Ευχαρίστησε δε τους βουλευτές Κυπριακής και Ελληνικής καταγωγής για τη διαχρονική τους στήριξη στο δίκαιο αγώνα της Κύπρου και εξήρε το έργο της ΠαΔΕΕ για την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων. Υπογράμμισε επίσης την αμοιβαία βούληση Κύπρου και Ελλάδας για συνέχιση και ενίσχυση της αγαστής συνεργασίας με τη διασπορά, σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα.

Ακολούθως, ο κ. Τορναρίτης προέβη σε εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Μελών της ΠαΔΕΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα. Αφού αναφέρθηκε στη διακοπή των συνομιλιών εξαιτίας της αδιάλλακτης τουρκικής στάσης, σημείωσε την ετοιμότητα της πλευράς μας για επανέναρξη του διαλόγου. Δυστυχώς, πρόσθεσε, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται, λόγω τόσο των επιδιώξεων της τουρκικής πλευράς για εκτροχιασμό του Κυπριακού από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, όσο και των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες παραβιάζουν όχι μόνο την κυριαρχία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αλλά και της ΕΕ εν συνόλω. Ακολούθως, ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι η προσπάθεια επανένωσης μέσω της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού. Η επίλυση των ζητημάτων ασφάλειας και εγγυήσεων, καθώς και η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, πρόσθεσε, αποτελούν πτυχές του προβλήματος με καίρια σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μόχθος μας, υπογράμμισε, είναι να καταστεί η Κύπρος μια πραγματικά ανεξάρτητη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία θα συμβιώνουν δημιουργικά οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, δημιουργώντας συνθήκες προς όφελος του συνόλου των Κυπρίων πολιτών, χωρίς την τουρκική κατοχή και παρεμβάσεις τρίτων χωρών.

Η Γ.Σ. της ΠαΔΕΕ υιοθέτησε, ακολούθως, ψήφισμα, στο οποίο καταδικάζονται οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, καλώντας για άμεσο τερματισμό τους και για σεβασμό της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, κ. Πέτρος Κατσάμπανης, τίμησε τον κ. Τορναρίτη για τη διαχρονική του προσφορά στον Ελληνισμό της διασποράς. Αποδεχόμενος την τιμητική αυτή βράβευση, ο κ. Τορναρίτης ευχαρίστησε την ΠαΔΕΕ για τη συνολική της προσφορά στην προώθηση των εθνικών ζητημάτων Κύπρου και Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση