ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την στήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία επανέλαβε ο ΥΠΑΜ

Kατά τη διάρκεια της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στην Στοκχόλμη

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος θα συνεχίσει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, τόνισε την Τετάρτη ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, κατά τη διάρκεια της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στην Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Υπουργοί των κρατών μελών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Ουκρανό ομόλογό τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κρατών μελών για τις προοπτικές στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία με την παροχή υλικών για κάλυψη των άμεσων αναγκών της.

Τονίζεται πως η κυπριακή πλευρά διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, ενώ σημείωσε την επιθυμία της να συμβάλει και να παράσχει στήριξη στην Ουκρανία στο μέτρο των δυνατοτήτων της, μέσω της στήριξης προς την Επιχείρηση EUMAM Ukraine.

Προστίθεται ότι στο γεύμα εργασίας οι Υπουργοί Άμυνας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ευρύτερα θέματα ασφάλειας και άμυνας στην περιφέρεια της Ευρώπης στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμπληρώνεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Γιωργάλλας την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με αριθμό ομολόγων του από κράτη μέλη της ΕΕ με τα οποία η ΚΔ διατηρεί συμφωνίες διμερούς αμυντικής συνεργασίας, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Jiří Šedivý, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα συνεργασίας στην ανάπτυξη δυνατοτήτων έρευνας και καινοτομίας, και με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Jean-Pierre Lacroix.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  |  Ukraine  |  Ρωσία  |  Εισβολή  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ