ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το κεφάλαιο της Ειρηνευτικής Δύναμης ανοίγει ο Ακιντζί

Το μέλλον του ΟΗΕ στην Κύπρο και η πολιτική ισότητα προβληματίζουν τον Τ/κ ηγέτη, με αφορμή τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στην Πύλα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Θα πρέπει να συζητηθεί το γεγονός ότι ο ΟΗΕ δηλώνει ότι ‘δεν μπορώ να παρέχω την κατάλληλη ασφάλεια’ σε μια διοργάνωση στην ενδιάμεση περιοχή». Με αυτήν την τοποθέτηση, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ξεκίνησε δημόσια συζήτηση για τη μελλοντική παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξαν η Άγκυρα και ο «ΥΠΕΞ», Κουντρέτ Οζερσάι περί της υποτιθέμενης ανάγκης της αναθεώρησης του ρόλου του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Μουσταφά Ακιντζί μετατρέπει σε ευκαιρία τα όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο του φιλικού αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με την Τουρκική Δύναμη της Αμμοχώστου.

Τα πυρά κατά του ΟΗΕ

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Ακιντζί τόνισε: «Ο ΟΗΕ σε αυτό το ζήτημα δεν μας βοήθησε. Ζήτησε να πάμε στην ε/κ πλευρά. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Παρά την επιθυμία που εξέφρασαν και οι δύο ηγέτες, ο ΟΗΕ δεν ανέλαβε αυτήν τη διοργάνωση. Αν υπάρχουν κάποια σημεία που δεν ειπώθηκαν, θα έρθουν στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα».

Η πολιτική ισότητα

Στη συνέχεια, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε σε ένα άλλο σημείο που έχει σημασία για την κοινότητα των Τ/κ, στην αρχή της πολιτικής ισότητας: «Έχω μια μοναδική επιθυμία. Σε σχέση με αυτό το θέμα και οι δύο κοινότητες θα πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση. Αν θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνα πρέπει να λάβει χώρα στον ενδιάμεσο χώρο. Αν υπάρχει δυνατότητα, θα πρέπει να διοργανωθούν αγώνες και στις δύο πλευρές. Δεν πρόκειται για μια απλή αντιπαράθεση γύρω από το status, αλλά για τον αγώνα των Τ/κ για πολιτική ισότητα».

Η επικοινωνία των δύο ηγεσιών

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε επίσης στη συνομιλία που είχε με το Προεδρικό σχετικά με την αλλαγή τοποθεσίας της διεξαγωγής του φιλικού αγώνα. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ηγεσία του δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για αυτήν την αλλαγή.

Επίσης, ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά ζήτησε να πληροφορηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα μεταβεί στην Πύλα. Ο ίδιος απάντησε ότι θα μεταβεί στο μεικτό χωριό με τον τρόπο που μεταβαίνει στις συναντήσεις του με τον ΟΗΕ στην Πράσινη Γραμμή. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ακιντζί, έλαβε υπόψη του τις ενστάσεις της τ/κ πλευράς. Ωστόσο τελικά δεν προέκυψε θετικό αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X