ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Συμπαραστάτης στην ανάπτυξη της Λεμεσού

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε το πρωί τα εγκαίνια της Πλατείας στην οδό Νίκου Ρούσου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η συμβολή της Κυβέρνησης, στη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναζωογόνηση της Λεμεσού υπήρξε ιδιαίτερα υποβοηθητική και καθοριστικής σημασίας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι το κράτος θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης στην πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε το πρωί τα εγκαίνια της Πλατείας στην οδό Νίκου Ρούσου, που φέρει το όνομα του γνωστού Λεμεσιανού ερευνητή, συλλέκτη, ιστοριοδίφη και Προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, ο οποίος απεβίωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Λεμεσός, μέσα από την υλοποίηση μίας σειράς σημαντικών έργων υποδομής, καταγράφει τα τελευταία χρόνια μία σημαντική πορεία ανάπτυξης, η οποία της έχει προσδώσει μία αναβαθμισμένη εικόνα.

"Γεγονός, το οποίο μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί αφού η συμβολή της Κυβέρνησης, στη γενικότερη αυτή οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναζωογόνηση που παρουσιάζει η πόλη, υπήρξε ιδιαίτερα υποβοηθητική και καθοριστικής σημασίας", συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, καθοριστική σημασία διαδραμάτισε και ο τέως και ο νυν Δήμαρχος και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, τους οποίους συνεχάρη για τη βούληση και αποφασιστικότητα που επέδειξαν προς την προώθηση και την υλοποίηση των στόχων και των σχεδιασμών τους για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου.

Οι τοπικές αρχές της Λεμεσού, υπέδειξε, έχουν δώσει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να υλοποιήσει έργα, τα οποία άλλες πόλεις ή Δήμοι που υπέβαλλαν σχετικά αιτήματα και εξαγγέλθηκαν έργα, κατέστη αδύνατον να πραγματοποιηθούν διότι δεν ήταν ώριμα αλλά απλά αιτήματα

Αυτό που διακρίνει τον Δήμο Λεμεσού, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες τις Υπηρεσίες των Δημοτικών Αρχών, συνέχισε, είναι ότι δεν εξαγγέλλουν αλλά προχωρούν και στον σχεδιασμό (έργων), για αυτό και η Κυβέρνηση ερχόμενη αρωγός κατορθώνει να τα υλοποιήσει στην ώρα που προγραμματίζονται.

Είπε ακόμη ότι στην βάση της συνεργασίας κεντρικής και τοπικής εξουσίας, μέσα από τη χρηστή διοίκηση και τον προγραμματισμό, από το 2015 και μετά, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε μέσω της διάθεσης εθνικών κεφαλαίων, είτε μέσω συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκά ταμεία, 205 έργα συνολικού κόστους πέραν των 546 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπέδειξε ότι το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται και το οποίο αποτελεί μέρος της ανάπλασης τεσσάρων πλατειών στο Δήμο Λεμεσού, συνολικού ύψους 2, 400,000 ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στα 11 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως "το σύνολο των έργων, σε συνδυασμό με τη δεδηλωμένη βούλησή μας να στηρίξουμε την προώθηση άλλων ώριμων έργων, πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, ενισχύουν την αειφόρο ανάπτυξη, αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών".

Ανακοίνωσε ότι σύντομα να συναντηθεί με τους φορείς της Επαρχίας Λεμεσού για να εξεταστεί από κοινού η πορεία υλοποίησης όλων των έργων που ο ίδιος είχε εξαγγείλει στις επισκέψεις του στη Λεμεσό το 2015, το 2017 και το 2018.

Εξέφρασε ακόμη τη θέση πως τα οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες, αναμένεται να ενισχυθούν με την υιοθέτηση της μεταρρύθμισης που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία "αναμένεται να δημιουργήσει οικονομικά εύρωστους και διοικητικά ευέλικτους Δήμους που θα ανταποκρίνονται άμεσα στις εύλογες προσδοκίες των πολιτών".

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη το Δήμο Λεμεσού για την απόφαση του να τιμήσει τον Αριστείδη Κουδουνάρη, " μία ξεχωριστή προσωπικότητα, που τρέφοντας πηγαία και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του, συνέδεσε την πορεία της ζωής του με τη μελέτη, την έρευνα και την προαγωγή της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου".

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η ονοματοδοσία της πλατείας εις μνήμην και τιμή του Αριστείδη Κουδουνάρη, θα αποτελεί από τούδε και στο εξής σημείο αναφοράς και αναγνώρισης της δικής του ανεξίτηλης σφραγίδας και πολυσχιδούς δραστηριότητας επ’ ωφελεία της πατρίδος.

Χαιρέτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λεμεσού να δώσει, επίσης τιμητικά, τα ονόματα των Λούη και Ντίνου Κουδουνάρη στην οδό ανατολικά της Πλατείας, σε ένα χώρο στον οποίο ανέπτυξε κατά το παρελθόν την επιχειρηματική δραστηριότητά της η οικογένεια Κουδουνάρη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, είπε πως η πλατεία "Αριστείδη Κουδουνάρη", το κόστος ανάπλασης της οποίας έφτασε τις 345 χιλιάδες ευρώ, αποτελεί πλέον ένα όμορφο χώρο άσκησης και κοινωνικοποίησης των κατοίκων της περιοχής Τσιφλικουδιών αλλά και των επισκεπτών από τις γύρω περιοχές.

Σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ονομάσει την πλατεία σε "Πλατεία Αριστείδη Κουδουνάρη", ως ένδειξη τιμής σε μια ξεχωριστή φυσιογνωμία "του διαμετρήματος, της μεγαλοσύνης, της γενναιοδωρίας, της αρχοντιάς και της ανθρωπιάς του συμπολίτη μας Τείτη Κουδουνάρη".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ