ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

To Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Στεφάνου στην Αθήνα

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η προσπάθεια της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να ανατρέψουν το πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως θετική την πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Παράλληλα, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία επανεκκίνησης των συνομιλιών από εκεί όπου σταμάτησαν στο Κρανς Μοντάνα, με στόχο τη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων - λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η προσπάθεια της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να ανατρέψουν το πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου και τις επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη και θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την αποτροπή τετελεσμένων και απέναντι σε επικίνδυνες λογικές μη λύσης και εφησυχασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση