ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος στην «Κ»: Το νομοσχέδιο των εγγυήσεων ενισχύει την αυθαιρεσία των τραπεζών

Απίθανο το σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα στις επικείμενες εκλογές, λέει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Διαβουλεύσεις για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου για τις βουλευτικές εκλογές του 2021 ξεκίνησε η ΕΔΕΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος να εκτιμά στη συνέντευξή του στην «Κ» πως το ψηφοδέλτιο θα είναι πολύ πιο ισχυρό από ό,τι το 2016. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση για κοινό ψηφοδέλτιο με άλλο κόμμα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου και το θεωρεί απίθανο. Μιλάει επίσης και για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, σημειώνοντας πως ενισχύει την αυθαιρεσία των τραπεζών. Απαντάει στο αμφιλεγόμενο ζήτημα χορηγίας χλωροκίνης ως μέτρο θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως μειώνει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων. Αναφέρεται στο πώς η πανδημία αλλάζει την πολιτική, τονίζοντας πως η ΕΔΕΚ επί του παρόντος ούτε σε απολύσεις προχώρησε ούτε σε μειώσεις. Θεωρεί λήξαν το κεφάλαιο Δημήτρης Παπαδάκης, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις προεκτάσεις που έχει λάβει το όλο ζήτημα.

Ήσασταν από τα πρόσωπα που στήριξαν τη χορηγία χλωροκίνης ως μέτρο θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις παρενέργειές του. Τελικά τι ισχύει;

Στην ιατρική, όπως και στην πολιτική, τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις προθέσεις ή τις διακηρύξεις. Είναι γεγονός ότι στις 17 Μαρτίου για πρώτη φορά δημόσια πρότεινα τη συγκεκριμένη θεραπεία με βάση την 30χρονη και πλέον εμπειρία μου από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου, της υδροξυχλωροκίνης. Η πρόταση ήταν αποτέλεσμα της επιστημονικής μου γνώσης για τον τρόπο δράσης του φαρμάκου και της απουσίας παρενεργειών από τη χορήγησή του σε δεκάδες ασθενείς μου επί σειρά ετών. Η χορήγηση του φαρμάκου δεν είναι για πρόληψη, ούτε για θεραπεία της πάθησης. Μειώνει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και καθιστά ηπιότερη τη διαδρομή της. Ο ασθενής αναρρώνει γρηγορότερα και αποφεύγεται η διασωλήνωσή του στον αναπνευστήρα. Από την εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να έχεις κέρδος χωρίς να έχεις ζημιά. Η προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων που δίνει στη δημοσιότητα η επιδημιολογική ομάδα, εύκολα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μετά την έναρξη χορήγησης της θεραπείας υπήρξε μηδενισμός της διασωλήνωσης ασθενών και σημαντική μείωση της θνησιμότητας. Μπορώ να δικαιολογήσω τις ανησυχίες που εκφράστηκαν. Το κάθε φάρμακο έχει τις παρενέργειές του, ειδικά όταν χορηγείται σε ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ή σε μεγάλες δόσεις. Γι’ αυτό και η κλινική εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας για τη σωστή διαχείριση της κάθε περίπτωσης με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αποφυγής των παρενεργειών. Άλλο η θεωρητική κατάρτιση και άλλο η πρακτική εμπειρία. Η εφαρμογή της θεραπείας σε χώρες ψηλού ιατρικού επιπέδου εκτιμώ ότι συνέβαλε σημαντικά στην υιοθέτησή της και στην Κύπρο.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X