ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τον Μάρτιο του 2022 ανακοινώνεται το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το θέμα του Ακάμα πρέπει να επιλυθεί επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα πέραν των 30 χρόνων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Αντικείμενο σύσκεψης στο προεδρικό, της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν το τοπικό σχέδιο Ακάμα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακάμα, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες των κοινοτήτων της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το θέμα του Ακάμα πρέπει να επιλυθεί επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα πέραν των 30 χρόνων. Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωση της, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού, στόχος της Κυβέρνησης είναι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα να ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Επισήμανε επίσης ότι το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα θα είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει μέσα στα ίδια πλαίσια πολλαπλά οφέλη στις κοινότητες της περιοχής, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της χερσονήσου του Ακάμα.

Αυτή την περίοδο το Πολεοδομικό Συμβούλιο είναι στη διαδικασία της τελικής αξιολόγησης της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής γνωμοδότησης, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να δοθούν οι τελικές του θέσεις προς την περιβαλλοντική αρχή ώστε να προχωρήσει με την τελική γνωμοδότηση.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας, οι Διευθυντές των Τμημάτων Κτηματολογίου, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας, ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση