ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκική προπαγανδιστική εκστρατεία για την κυπρ. ΑΟΖ

«Η Λευκωσία επιχειρεί να επωφεληθεί από το γεγονός ότι είμαστε απασχολημένοι με το Άφριν» προπαγανδίζει η Άγκυρα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στην κυπριακή ΑΟΖ και των ανακοινωθέντων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του «ΥΠΕΞ» στα κατεχόμενα, η τουρκική πλευρά κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της επόμενης περιόδου.

Οι τελευταίες ενδείξεις και πληροφορίες στην Άγκυρα δείχνουν ότι η τουρκική πλευρά εμφανίζεται αποφασισμένη να παρεμποδίσει τις νέες έρευνες που πραγματοποιούνται για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Άγκυρα δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαιώσει αυτής της αποφασιστικότητας. Οι τουρκικές πηγές παραπέμπουν στο χθεσινό τουρκικό ανακοινωθέν, δίχως ωστόσο να εκφράζουν άποψη για τις εξελίξεις που ακολουθούν την επόμενη περίοδο, κυρίως κατά το τρίτο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

Εν τω μεταξύ, δια μέσου του τουρκικού τύπου και των δικτύων κοινωνικής διασύνδεσης, η τουρκική πλευρά δρομολογεί μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική για την νέα κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ. Διάφορα δημοσιεύματα και λογαριασμοί στο διαδίκτυο επιχειρούν να προβάλλουν το μήνυμα-επιχείρημα ότι στη νέα κρίση, η προκλητική πλευρά είναι αυτή της Λευκωσίας. Σύμφωνα με αυτήν την υπόθεση, η Λευκωσία επιχειρεί να εξασφαλίσει κέρδη στην ΑΟΖ, σε συνεργασία με την Αθήνα, επωφελούμενη από το γεγονός ότι η Άγκυρα είναι απασχολημένη με τον πόλεμο του Άφριν. Με βάση αυτήν την υπόθεση, η τουρκική πλευρά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δείξει αποφασιστικότητα τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Αιγαίο.

Η προαναφερόμενη προπαγανδιστική εκστρατεία δρομολογείται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις πρωτόγνωρα αυστηρές δηλώσεις του Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά την κορύφωση της κρίσης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, το «Προεδρικό» του Μουσταφά Ακιντζί τηρούσε σιγή ιχθύος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Παρέχουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Προσφέρουμε εξασφαλισμένα και μυστικά ...»
mr scott  |  11:19

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Παρέχουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Προσφέρουμε εξασφαλισμένα και μυστικά ...»
mr scott  |  11:19

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Νεκρός από πνιγμό 21χρονος χειριστής τζετ-σκι στη Μύκονο

«Έπαθε εισροφηση...Όχι αναρρόφηση...,έλεος »
Γιάννης  |  22:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X