ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η μαξιμαλιστική στάση Ελλάδας/Ε/κ απειλεί την ειρήνη στην Aν. Μεσόγειο

«Η ελληνική / Ε/κ πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα ότι η χώρα μας έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα», αναφέρει η ανακοίνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού / Ε/κ διδύμου που απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του και κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει μια μη ρεαλιστική και άδικη αντίληψη για τα προβλήματα της περιοχής.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι «με τη σημερινή της ανακοίνωση η Ελλάδα δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχει μία μη ρεαλιστική αντίληψη και μία άδικη στάση ως προς τα προβλήματα στην περιοχή μας».

«Η ελληνική / Ε/κ πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα ότι η χώρα μας έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς και ότι οι Τ/Κ έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους πέριξ της νήσου ως συνιδιοκτήτες της νήσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού/ Ε/κ δίδυμου που απειλεί κυρίως την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της τδβκ στην ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση