ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χ. Στυλιανίδης: Ανθρωπιστική βοήθεια 27 εκ.ευρώ προς το Αφγανιστάν

Η χρηματοδότηση για τα θύματα των πλημμυρών θα παράσχει τρόφιμα, στέγη, νερό και αποχέτευση και βασικά είδη οικιακής χρήσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσαν 27 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, με αποδέκτες τις πιο ευάλωτες οικογένειες που επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες στις αρχές Μαρτίου, οι οποίες εξακολουθούν να πλήττουν μεγάλα τμήματα της χώρας. Η χρηματοδότηση για τα θύματα των πλημμυρών θα παράσχει τρόφιμα, στέγη, νερό και αποχέτευση και βασικά είδη οικιακής χρήσης, τα οποία είναι τώρα οι ανάγκες προτεραιότητας για εκείνους των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Η νέα χρηματοδότηση θα παράσχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης στις πιο ευάλωτες οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα που πλήττεται από τη σύγκρουση και από την ξηρασία, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή τροφίμων, καταλύματος έκτακτης ανάγκης, ύδρευσης και αποχέτευσης, προστασίας και ιατρικής περίθαλψης για τα θύματα του πολέμου. Η ΕΕ θα συνεχίσει επίσης να παρέχει εκπαίδευση για τα παιδιά που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους.

"Στο Αφγανιστάν οι άμαχοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των δεκαετιών διαμάχης και φυσικών καταστροφών. Η νέα χρηματοδότησή μας θα βοηθήσει στην παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Καλώ όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να συμμορφωθούν με τις αρχές του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου - οι πολίτες δεν αποτελούν στόχο και δεν πρέπει να παρεμποδιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους. Οι συνθήκες αυτές είναι κρίσιμες για την παροχή της βοήθειάς μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη βοήθειά μας στον λαό του Αφγανιστάν όσο χρειάζεται ", δήλωσε ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X