ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαιρετίζει την απόφαση ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για ένταξή τους στο ΓεΣΥ

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για το ΓΕΣΥ παραμένει η ανάγκη αναβάθμισης και ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας»

Newsroom K

Την απόφαση ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να ενταχθούν στο ΓεΣΥ με την έναρξη της Β φάσης του σχεδίου, καλωσορίζει και χαιρετίζει το ΑΚΕΛ μέσω δήλωσης του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου Γιώργου Λουκαΐδη.

Αυτούσια η δήλωση:

Το ΑΚΕΛ καλωσορίζει και χαιρετίζει την απόφαση μεγάλου αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για ένταξή τους στο ΓΕΣΥ. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα μεγάλων προσπαθειών για μακρύ χρονικό διάστημα όλων όσων πίστεψαν στο μόνοασφαλιστικό, αλληλέγγυο χαρακτήρα που πρέπει να έχει το γενικό σύστημα υγείας της χώρας μας. Αποτελεί όμως πρωτίστως μια επιτυχία της ίδιας της κοινωνίας.

Θέλουμε με αυτή την ευκαιρία να συγχαρούμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουμε σήμερα να μιλάμε για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τον πρόεδρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους εργαζόμενους στον οργανισμό ασφάλισης υγείας που μέσα σε αντίξοες συνθήκες μπόρεσαν να υλοποιήσουν ένα πολύ φιλόδοξο στόχο. Ασφαλώς η δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ δεν ξεκινά χωρίς προβλήματα. Μαζί όμως, συλλογικά, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Την ίδια ώρα δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για το ΓΕΣΥ παραμένει η ανάγκη αναβάθμισης και ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας. Εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ έχουν αποτύχει να υλοποιήσουν αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και επιτυχή εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Τους καλούμε για μια ακόμη φορά να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να προχωρήσουν άμεσα στην ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού, στην σωστή οργάνωση και στις δομές που απαιτούνται, στη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και τέλος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εργασιακά, που έπρεπε να είχαν συμφωνηθεί πριν από την έναρξη της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση