ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρης Γεωργιάδης: Διεκδικεί την Προεδρία του ΔΗΣΥ

«Είναι η ώρα για την παράταξη μας να γυρίσει σελίδα και να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο ηγεσίας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, εξήγγειλε ο Χάρης Γεωργιάδης.  

«Διεκδικώ μια και μόνο πενταετή θητεία όχι για να ικανοποιήσω την όποια προσωπική φιλοδοξία. Εξάλλου, η παράταξη δεν πρέπει να αποτελεί όχημα ικανοποίησης προσωπικών σχεδιασμών. Ζητώ τη στήριξη των μελών του κόμματος για να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ανάγκη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

«Ανακοινώνω σήμερα την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η ήττα στις προεδρικές εκλογές αλλά κυρίως τα όσα ακολούθησαν έχουν προκαλέσει θλίψη και προβληματισμό. Αντί της νηφάλιας ανασκόπησης και της συνενωτικής προσέγγισης, επιλέγηκε η διχαστική όξυνση και οι παρεμβάσεις που έθεσαν την παράταξη μας μπροστά στον κίνδυνο της διάσπασης. Απαιτείται μια νέα πορεία για να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος, δυνατός και αξιόπιστος.

Είναι η ώρα για την παράταξη μας να γυρίσει σελίδα και να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο ηγεσίας. Πιο συλλογικό και συναινετικό. Με συχνή και ομαλή εναλλαγή στην ηγεσία, όπως ακριβώς συμβαίνει στα σύγχρονα κόμματα της Ευρώπης.

Διεκδικώ μια και μόνο πενταετή θητεία όχι για να ικανοποιήσω την όποια προσωπική φιλοδοξία. Εξάλλου, η παράταξη δεν πρέπει να αποτελεί όχημα ικανοποίησης προσωπικών σχεδιασμών. Ζητώ τη στήριξη των μελών του κόμματος για να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ανάγκη.

Είχα τη τιμή και το προνόμιο να υπηρετήσω σε όλες τις βαθμίδες του Δημοκρατικού Συναγερμού, ξεκινώντας από τη νεολαία και φτάνοντας μέχρι τη θέση του βουλευτή και του αναπληρωτή προέδρου. Και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που - σε καιρούς δύσκολους - υπηρέτησα ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη. Έχω την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και το όραμα για ένα καλύτερο Δημοκρατικό Συναγερμό.

Για ένα κόμμα ανοικτό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Που θα σέβεται την αντίθετη άποψη. Που θα αποκαταστήσει τους δεσμούς με ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί. Ένα κόμμα που ενώνει, που θα είναι κοντά στη βάση του, που θα επιδιώξει αποφασιστικά τη στελεχιακή ανανέωση. Που θα μένει μακριά από τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς και δεν θα ανέχεται καμία σκιά, καμία υπόνοια διαπλοκής. Μια παράταξη που θα σέβεται στην πράξη - και όχι μόνο στα λόγια - τις αρχές και αξίες της, που φέρουν το στίγμα του Γλαύκου Κληρίδη. Ένα κόμμα πατριωτικό και υπεύθυνο, με καθαρές θέσεις στο πλαίσιο της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Είναι η ώρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό να εισέλθει σε μια νέα εποχή, με μια νέα πολιτική κουλτούρα, ένα νέο πολιτικό ήθος και μια νέα συλλογική ηγεσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση