ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξέσπασμα Παπαδάκη, ζητά διερεύνηση - Οργιάζουν φήμες ότι κόμματα αγόρασαν συστήματα

Όλες οι λεπτομέρειες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Βολές από τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη προς διάφορες κατευθύνσεις αναφορικά με τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και τις προεκτάσεις που αυτό έχει και στη χώρα μας. Στη διάσκεψη αναρωτ΄ήθηκε για τη διασύνδεση του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε και την σχέση που μπορεί να έχει με την έδρα της εταιρείας (στην Κ΄ύπρο) καθώς και τον εντοπισμό του κατασκοπευτικού βαν. 

Προειδοποίησε για ενδεχόμενη ολιγωρία και ασήκωτες πολιτικές ευθύνες ενώ άφησε αιχμές για αγορά και χρήση συστημάτων παρακολούθησης και από πολιτικά κόμματα. 

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Ευρωβουλευτής:

Αισθάνομαι την υποχρέωση, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κι ως Κύπριος πολίτης να προβώ στην εξής δημοσιογραφική διάσκεψη, μετά τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στην Ελλάδα και για τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Κύπρος σχετίζεται με το εν λόγω σκάνδαλο καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία που έκανε χρήση του λογισμικού Predator, έχει ως έδρα της την Κύπρο και σχετίζεται άμεσα με το κατασκοπευτικό βαν, το οποίο εντοπίστηκε στη χώρα μας, πριν λίγα χρόνια.

Στην Ελλάδα είχαμε παραιτήσεις, διατάχθηκαν έρευνες από Εισαγγελέα, σε ανώτατο επίπεδο, ενώ Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, συμφώνησαν για την σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής.

Δυστυχώς στην Κύπρο φαίνεται ότι και αυτή η υπόθεση έπεσε στα «μαλακά»! Μέσα σε πλαίσια συσκότισης, συγκάλυψης και αδιαφάνειας. Ένα θέμα, που άπτεται της προστασίας των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, παραβίασης του Συντάγματος και των κανόνων του κράτους δικαίου, παραβίασης της Ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα που φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση του βαν στην Κύπρο, επιβάλλουν την εκ νέου ουσιαστική και πλήρη διερεύνηση, μακριά από προσπάθειες συγκάλυψης.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και απαιτούν απαντήσεις:
1. Από τις μέχρι τώρα έρευνες φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία παρακολουθήσεων / υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ποιοι ήταν τα θύματα αυτών των παρακολουθήσεων;

2. Ποιους έχει προμηθεύσει με συστήματα παρακολουθήσεων / υποκλοπών η εν λόγω εταιρεία ή και ενδεχομένως κάποιες άλλες κατασκοπευτικές εταιρείες;

3. Οργιάζουν οι φήμες ότι και πολιτικά Κόμματα έχουν αγοράσει τέτοια συστήματα παρακολουθήσεων / υποκλοπών. Απαιτούμε απαντήσεις εδώ και τώρα.

Επιβάλλεται η άμεση τοποθέτηση των Κομμάτων. Επιβάλλεται η αντίδραση της Βουλής. Επιβάλλεται η άμεση δράση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι αδιανόητο σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος, όπως είναι η Κύπρος, ένα τέτοιο θέμα ύψιστης δημοκρατικής και έννομης τάξης, που συνδέεται με παραβίαση κανόνων του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού να αντιμετωπίζεται επιπόλαια, αδιάφορα και πιθανότατα εγκληματικά ύποπτα.

Μια τέτοια αντιμετώπιση θα βυθίσει την Κύπρο σε βαθύτερη ανυποληψία. Και ας μη ξεχνούμε ότι το θέμα των παρακολουθήσεων τυγχάνει εξέτασης από τις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και αν αποδειχθεί ολιγωρία των Κυπριακών αρχών οι πολιτικές ευθύνες θα είναι ασήκωτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση