ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΜ: Αμετάθετος στόχος παραμένει η λύση του Κυπριακού

«Δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση»

ΚΥΠΕ

Αμετάθετος στόχος παραμένει η λύση του Κυπριακού, είπε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος εκφώνησε λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, Πανίκου Συμεού, το οποίο έγινε την Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι "Τον τελευταίο καιρό η κατοχική Τουρκία, υιοθετώντας μια αναχρονιστική και αναθεωρητική πολιτική, προσπαθεί σε βάρος του Ελληνισμού, αλλά και των υπολοίπων χωρών της περιοχής να επιβληθεί και να ελέγξει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο".

"Με ανυπόστατες επινοήσεις και καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου επιχειρεί να κατασκευάσει και να προωθήσει μια ανθελληνική ψευδή πραγματικότητα. Με ακραίες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου έχει υιοθετήσει μια τακτική προκλήσεων και φανατισμού με ευθείες απειλές", συνέχισε ο Υπουργός.

"Σ’ αυτήν τη διολίσθηση, ως Κυπριακή Δημοκρατία, αντιτάσσουμε ισχυρά πλέγματα συμμαχιών και συνεργασιών στο περιφερειακό και διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο διπλωματικό μέσο", υπέδειξε ο κ. Πετρίδης.

Ακόμη, επεσήμανε ότι "ο στόχος παραμένει ένας και αμετάθετος. Η λύση του Κυπριακού. Μια λύση η οποία θα προκύψει από έναν ειλικρινή διάλογο και η οποία θα εδράζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Μια λύση που θα έχει ως στόχο την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδα μας και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας, ευημερίας, συνύπαρξης και συνεργασίας για τον λαό μας".

"Οφείλουμε να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απαράδεκτη στάση και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Ανανεώνουμε τον όρκο, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις κατεχόμενες πατρογονικές μας εστίες, τα χωριά και τις πόλεις μας. Δεν θα απεμπολήσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία και ό,τι χαρακτηρίζει την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση", τόνισε ο Υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος στον ήρωα της ΕΟΚΑ Πανίκο Συμεού, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου 1958, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι "έχουμε βαρύ χρέος έναντι της ιστορίας μας, έναντι των νεκρών και αγνοουμένων μας στους εθνικούς αγώνες, αλλά και έναντι των μελλοντικών γενιών, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας".

"Δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους ήρωές μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι της θυσίας του Πανίκου Συμεού", κατέληξε ο Υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση