ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΜ: Η Κύπρος ισχυρός εταίρος ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

«Απόδειξη της ισχυρής θέσης που έχει η Κύπρος στην περιοχή, είναι το ότι σήμερα έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Λεμεσού ένα από τα πιο ισχυρά αντιτορπιλικά του κόσμου»

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε πως «απόδειξη της ισχυρής θέσης που έχει η Κύπρος στην περιοχή, είναι το ότι σήμερα έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Λεμεσού ένα από τα πιο ισχυρά αντιτορπιλικά του κόσμου, το Arleigh Burke, το οποίο είναι της σειράς class guided-missile destroyer των αντιτορπιλικών αμερικανικής προέλευσης.

Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως «το αμερικανικό ναυτικό σε ανακοίνωση σε σχέση με τον ελλιμενισμό του Arleigh Burke στο λιμάνι της Λεμεσού, αναφέρει πως η Κύπρος είναι ισχυρός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας πολύτιμος συνεργάτης για την ασφάλεια την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας προέβη σε δηλώσεις, στο περιθώριο της πολυεθνικής άσκησης Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας Αργοναύτης 2023.

Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ναυτικό αναφέρει πως «η Κύπρος είναι ένας σημαντικός περιφερειακός εταίρος. Η ενίσχυση της συνεργασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο λιμάνι της Λεμεσού, χτίζει ανθεκτικές σχέσεις και καταδεικνύει μια κοινή δέσμευση για τη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας, την οποία μοιράζονται οι περιφερειακοί σύμμαχοι και συνεργάτες».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο λιμάνι, οι ναυτικοί του Arleigh Burke θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την περιοχή, να επισκεφθούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να αλληλεπιδράσουν με τον λαό της Κύπρου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επισκεπτόμαστε την Κύπρο», δήλωσε ο Cmdr. Pete Flynn, κυβερνήτης του Arleigh Burke. «Πρόκειται για μια σημαντική στάση στη στρατηγικής σημασίας Ανατολική Μεσόγειο. Η απίστευτη φυσική ομορφιά, η ζεστή υποδοχή και η συναρπαστική ιστορία κάνουν αυτή μας την επίσκεψη αξέχαστη», είπε

Το Arleigh Burke είναι ένα από τα τέσσερα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που εδρεύουν στο Ναυτικό Σταθμό Rota της Ισπανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  |  ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ