ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΜ: Οι δράσεις για μείωση τροχαίων με εμπλοκή στρατιωτών έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε ικανοποίηση επειδή και οι συμβασιούχοι οπλίτες αγκάλιασαν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης

ΚΥΠΕ

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται στρατιωτικό προσωπικό δίνουν τη δύναμη να ενταθούν οι δράσεις για την πρόληψη και τη δημιουργία οδικής συνείδησης, με τελικό σκοπό τον μηδενισμό τους, ανέφερε την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης στην τελετή βράβευσης των στρατιωτών που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης.

Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι ο κ. Πετρίδης κατά τη βράβευση των 10 εθνοφρουρών της 2020 ΕΣΣΟ, που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και της 1ης Ιουνίου 2021 και παρέλαβαν ως έπαθλο από 1 επίπεδο φορητό υπολογιστή υπό τη μορφή ταμπλέτας, είπε ότι το σχέδιο έχει απώτερο σκοπό να προστατεύσει τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των εθνοφρουρών από τη μάστιγα των οδικών δυστυχημάτων.

Πρόσθεσε πως τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότεροι οπλίτες, κληρωτοί και συμβασιούχοι, αξιοποιούν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης.

Μέσω του Σχεδίου, ο οπλίτης αξιοποιεί το χρόνο που χρειάζεται για τη διακίνησή του, διότι από τη στιγμή που επιβιβάζεται στο λεωφορείο, για την Εθνική Φρουρά θεωρείται ότι ήδη έχει παρουσιαστεί για υπηρεσία στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί, άρα αποφεύγει με αυτό τον τρόπο το άγχος της έγκαιρης προσέλευσης και εκμηδενίζει τον κίνδυνο οδήγησης υπό την πίεση του χρόνου, διευκρίνισε επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα βοηθά και την οικογένεια του αποφεύγοντας επιπλέον έξοδα διακίνησης.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε ικανοποίηση επειδή και οι συμβασιούχοι οπλίτες αγκάλιασαν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης, επιβεβαιώνοντας και αυτοί με τη σειρά τους πως η χρήση του σχεδίου για μεταφορά τους από και προς τα στρατόπεδα που υπηρετούν, θεωρείται πλέον δεδομένη και διευρύνεται συνεχώς.

«Θα πρέπει ωστόσο να μην ξεχνάμε ποτέ ότι, όσα κίνητρα κι αν προσφέρουμε, όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλάβουμε, τίποτα δεν εξασφαλίζουμε, αν δεν αναπτυχθεί και εμπεδωθεί η οδική συνείδηση και η ορθή χρήση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από όλους» είπε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή, κάθε χρόνο, πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός ενημερωτικών και εκπαιδευτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια σε όλα τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Εγκαινιάζεται μία νέα περίοδος στο κυπριακό, με τις όποιες πιθανότητες άμεσης επανέναρξης συνομιλιών να είναι μειωμένες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ