ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ: Θα εξεταστεί η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ

«Ιστορική απόφαση» για την Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτήρισε ο κ. Πετρίδης την απόφαση των ΗΠΑ για πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο

ΚΥΠΕ

«Ιστορική απόφαση» για την Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτήρισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης την απόφαση των ΗΠΑ για πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο, τονίζοντας παράλληλα ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου και ΗΠΑ.

Κληθείς, ύστερα από επιμνημόσυνο λόγο που απηύθυνε στο εθνικό μνημόσυνο Στέλιου Μαυρομάτη και άλλων ηρώων, στη Λευκωσία, να σχολιάσει την σχετική απόφαση των ΗΠΑ, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως είναι μια «πολύ σημαντική απόφαση, η οποία αποδεικνύει τις άριστες σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ» και πρόσθεσε πως «προς αυτή την κατεύθυνση εργαστήκαμε και ως Υπουργείο Άμυνας τα τελευταία χρόνια και πλέον έχει αρθεί αυτή η αδικία».

«Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα για να δούμε πως και με ποιο τρόπο θα εμβαθύνουμε περαιτέρω αυτή την συνεργασία, η οποία ήδη βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα», υπογράμμισε.

Εξάλλου, στον επιμνημόσυνο λόγο του κατά το εθνικό μνημόσυνο Στέλιου Μαυρομάτη, Ανδρέα Παναγίδη, Μιχαήλ Κουτσόφτα και άλλων ηρώων, που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στην Λευκωσία, ο ΥΠΑΜ τόνισε πως «σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε με σύμπνοια και σύνεση να αγωνιστούμε για μια δίκαιη και έντιμη λύση στο κυπριακό, που θα οδηγήσει στην επανένωση της πατρίδας μας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ειρηνική συμβίωση σε συνθήκες ασφάλειας».

«Απαιτείται αποφασιστικότητα και ομοψυχία, προκειμένου να υπερβούμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με το μυαλό πάντα στον απώτερο στόχο της λύσης και της απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι «η Τουρκία δεν επιδεικνύει καμία διάθεση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να προσέλθει σε ένα ειλικρινή διάλογο που θα οδηγήσει σε μια έντιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού».

Με τις τραγικές συνέπειες της εισβολής να υφίστανται, σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ, «η Τουρκία, παραβλέποντας προκλητικά το διεθνές δίκαιο και κάθε κανόνα καλής γειτονίας, κλιμακώνει προκλητικά την ένταση εναντίον Ελλάδος και Κύπρου».

Ανέφερε επίσης ότι από την Άγκυρα εκτοξεύονται καθημερινά ευθείες απειλές, σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στο Αιγαίο και στην πατρίδα μας και πρόσθεσε ότι «η ιστορία παραχαράσσεται με τρόπο συστηματικό και μεθοδευμένο, με σκοπό να ενισχυθεί μια αναθεωρητική πολιτική και να προωθηθούν επεκτατικές βλέψεις».

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, βουλευτές, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Κεραμιδάς Παναγιώτης και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση