ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΝ: Προτεραιότητα ΠτΔ η διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε την έντονη δραστηριοποίηση, σε νομικό και διπλωματικό επίπεδο» τόνισε η Αθηνά Μιχαηλίδου

ΚΥΠΕ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τονίσει επανειλημμένα πως η Κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα τη διακρίβωση της τύχης του συνόλου των αγνοουμένων, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Βασίλειας-Βαβυλά που τελέστηκαν την Κυριακή, στη Λεμεσό.

Η Υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως «ενεργώντας με ιδιαίτερη ευαισθησία, οφείλουμε να συνεχίσουμε την έντονη δραστηριοποίηση, σε νομικό και διπλωματικό επίπεδο, μέχρι τη διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαιρέτως των αγνοουμένων, παρά τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα».

Πρόσθεσε πως η δραστηριοποίηση, σε συνδυασμό με την αγωνιστικότητα και την επιμονή των συγγενών των αγνοουμένων, είχε ως αποτέλεσμα την εκταφή και τη διακρίβωση των στοιχείων αρκετών από τους 1619 αγνοουμένων. Σημείωσε ότι η άρνηση της τουρκικής πλευράς να συνεργαστεί και η πάροδος του χρόνου, δυσχεραίνουν το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, εμποδίζοντας την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Περαιτέρω ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό που η πλευρά μας απαιτεί, τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την παγκόσμια κοινότητα, να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση στην Τουρκία για να συνεργαστεί προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ακόμα ότι την ίδια στιγμή, «αγωνιζόμαστε για να καταστεί η πατρίδα μας ένα πραγματικά κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας για όλους ανεξάρτητα τους πολίτες, στο οποίο θα εφαρμόζονται και θα γίνονται σεβαστοί οι δημοκρατικοί θεσμοί, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κοινοτικό κεκτημένο, οι αρχές και οι αξίες του ευρωπαϊκού ιδεώδους και των Ηνωμένων Εθνών».

«Επιδιώκουμε την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την Κύπρο, απαλλάσσοντάς την από τα ξένα στρατεύματα, τις εγγυήσεις τρίτων χωρών και τα αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων», είπε η Υπουργός Παιδείας, προσθέοντας ότι το Υπουργείο συνεχίζει μέσω του στόχου «Δεν ξεχνώ, αγωνίζομαι, διεκδικώ» να καλλιεργεί τον πόθο της απελευθέρωσης, την αγωνιστικότητα και την ειρηνική συμβίωση στον τόπο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ