ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπέρ κανονικής διεξαγωγής τοπικών εκλογών το Κίνημα Οικολόγων

«Θεωρούμε πως δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι για αναβολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Υπέρ της κανονικής διεξαγωγής των Δημοτικών /Κοινοτικών Εκλογών του Δεκεμβρίου 2021, τάχθηκε με ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Θεωρούμε πως δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι για αναβολή των εκλογών και επέκταση των θητειών των υφιστάμενων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων. Τασσόμαστε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών για ανάδειξη των αντιπροσώπων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση που έθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως οι νέες εκλογές διεξαχθούν τον Μάιο του 2024, μαζί με τις Ευρωεκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τασσόμαστε δηλαδή, προστίθεται, «υπέρ της τροποποίησης της κείμενης νομοθεσίας ώστε η θητεία των νεοεκλεγέντων να είναι μόνο 2,5 χρόνια, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι νέες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ταυτόχρονα με τις εκλογές για ανάδειξη των 6 αντιπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πέραν τούτου, προστίθεται «μεγάλο παραμένει το πρόβλημα με τους διάφορους Δήμους και κοινότητες οι οποίοι προτάσσουν σοβαρότατες ενστάσεις για το πως εξελίσσεται το νομοσχέδιο, όπως και τις όποιες συνενώσεις που δεν βρίσκουν σύμφωνες τις τοπικές Αρχές».

«Από την πλευρά μας ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των Δήμων και να απαιτήσουμε την διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων για την διαμόρφωση των νέων δήμων αναλόγως της λαϊκής βούλησης», σημειώνεται.

Επιπλέον, «τονίζουμε πως έχουμε σοβαρούς ενδοιασμούς όσον αφορά το προτεινόμενο πλαίσιο διεξαγωγής και ανάδειξης των μελών των διευρυμένων Δήμων, αφού το προτεινόμενο σύστημα θα αναδεικνύει εκπροσώπους από 2-3 πολιτικά κόμματα μόνο», αναφέρει το Κίνημα.

«Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην συζήτηση που διεξάγεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών και θα προχωρήσουμε σε εποικοδομητικές συζητήσεις για να διαμορφωθεί το νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ένα θεμιτό επίπεδο» προστίθεται στην ανακοίνωση και καταλήγοντας αναφέρεται ότι «η τελική τοποθέτηση μας όσον αφορά το τελικό πλαίσιο της Μεταρρύθμισης θα εξαρτηθεί από το πως θα διαμορφωθεί τελικά το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση