ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Φέτος ο Ιούλιος είναι ακόμη πιο μαυροφορεμένος

Θα σταθούμε αρωγοί δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί, που έχουν χάσει το βιος τους, δήλωσε ο κ. Νουρής

ΚΥΠΕ

Φέτος ο Ιούλιος είναι ακόμη πιο μαυροφορεμένος και οι τραγικές απώλειες που άφησε πίσω της η τεραστίων διαστάσεων πύρινη λαίλαπα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κατέληξε να λογίζεται εθνική τραγωδία, είπε ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής, σε ομιλία την Δευτέρα στην τελετή ονοματοδοσίας των οδών Νεόφυτου Γερολέμου, Σωτήρη Γιατρού και Γιώργου Σκουφάρη, ηρώων του 1974, του Δήμου Γερίου.

Ο κ. Νουρής είπε πως μετράμε τις πληγές της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στη νεότερη ιστορία της Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ότι ως κράτος «θα σταθούμε αρωγοί δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί, που έχουν χάσει το βιος τους, αλλά και στις οικογένειες των τεσσάρων νέων βιοπαλαιστών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους».

Αναφερόμενος στους 4 ήρωες είπε ότι σήμερα τους αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής που έδρασαν ηρωικά και λεβέντικα στις μάχες εναντίον του Τούρκου εισβολέα το 1974, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωσή μας να έχουμε πάντα στη σκέψη και στο μυαλό μας την αδικαίωτη θυσία των παλληκαριών του 1974 για την πατρίδα μας, η οποία εδώ και 47 ολόκληρα χρόνια παραμένει ακόμη μοιρασμένη.

«Οι διανοιχθείσες οδοί στην είσοδο του Δήμου Γερίου, οι οδοί Νεόφυτος Γερολέμου, Σωτήρη Γιατρού και Γιώργου Σκουφάρη, θα είναι η ανάκληση της ιστορίας στις μνήμες όλων μας. Μιας ιστορίας, η οποία θα «πλουμίζει» τις επόμενες γενιές με μαθήματα αφοσίωσης και πατριωτισμού. Παρακαταθήκη ο αγώνας και η θυσία τους. Συγχαίρω τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γερίου για την απόφαση τους να ονοματοδοτήσουν τις οδούς αυτές προς τιμή τους», ανέφερε ο Υπουργός.

Ανέφερε επίσως πως 47 χρόνια μετά η Τουρκία εμμένει στην κλιμάκωση της επιθετικής της συμπεριφοράς, υποθάλπει την ένταση και με την προκλητική της στάση δυναμιτίζει και επιβαρύνει το κλίμα για συνέχιση των συνομιλιών.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκάθαρα δηλώνει την αποφασιστικότητά μας να προσέλθουμε σε ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων και η προσπάθεια μας θα συνεχίσει «γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή από την επανέναρξη των συνομιλιών ώστε να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη λύση, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που να μας επιτρέπει να συμβιώσουμε ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Εγκαινιάζεται μία νέα περίοδος στο κυπριακό, με τις όποιες πιθανότητες άμεσης επανέναρξης συνομιλιών να είναι μειωμένες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ